Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

22.06.2017 Jubilarni model “SPECIAL 40”

Na nedavno zavrsenom minhenskom audio sajmu Dynaudio je predstavio svoj novi jubilarni model SPECIAL 40 koji je projektovan sa zeljom da se obelezi 40 godina veoma uspesnog rada u proizvodnji vrhunskih zvucnika.
Dinaudio tim se odlucio za monitorski dizajn uz upotrebu najkvalitetnijih komponenata kako bi novi zvucnik bio na nivou ovog velikog jubileja.
Posebno prilagodjeni, cuveni, visokotonac Esotar2 krasi ove zvucnike i omogucava im izuzetno sirok i potpuno linearan frekfentni raspon sto se moze cuti vec nakon prvih odsviranih tonova. Svilena kalota visokotonca premazana je specijalnim lakom koji se koristi samo kod njihovih naskupljih modela. Tu je i ultra snazan sendvic neodymium magneta, voice coil namotan od posebne vrste aluminijuma i sve to je hladjeno fero fluidom kako bi ovaj visokotonac radio brzo, hirurski precizno i prirodno u cemu su u potpunosti uspeli. Zahvaljujuci ovim resenjima postize se neverovatna linearnost koja ide u dubinu sve do 1.000 Hz sto je zapravo podrucje gornjih srednjih tonova cime se lako uklapa u rad “bas” jedinice sa kojom cini neraskidivu celinu. Obilje detalja i ogromna zvucna slika odusevice Vas i podsetiti na zvuk njegove skuplje brace iz Confidence serije.
Bas 17W75 top serije Esotec je pazljivo projektovan i poboljsan elementima koji su se tako dobro pokazali kod bas jedinica primenjenih u novoj Contour seriji. Da bi se postigla potpuna linearnost i brzina, korisceni su najbolji materijali sto uz MSP (Magnesium Silicate Polymer) membranu izradjenu iz jednog komada, omogucava veoma lak i precizan rad, cak do 4.000 Hz sto znaci da ce i srednji tonovi biti odsvirani na najbolji moguci nacin. “Bas” jedinice pokrecu dvostruki neodymiumski magneti koji garantuju veliku brzinu i preciznost u radu, uz ogroman volumen, neverovatan za relativno skromene dimenzije ovih zvucnika.
Da bi sve funkcionisalo kako treba posebna paznja posvecena je skretnici prvog reda koju cine vrhunske komponente, koje se mogu naci na trzistu. Frekfentni raspon se krece u granicama od 41Hz – 23kHz +/-3 dB uz osetljivost od 86 dB, dok je maksimalna predvidjena snaga pojacala 200W, sto znaci da ce se ovi zvucnici lako uklopiti uz sva kvalitetnija pojacala.
Posebna paznja posvecena je dizajnu samog kabineta, kod koga je prvi put primenjena “sendvic” tehnologija slaganja furnira, koja daje poseban pecat ovim prelepim zvucnicima. Da bi i vizuelno privukli Vasu paznju primenjene su dve nove zaista lepe boje Grey i Red Birch i to u luksuznom high-gloss finisu. Koja boja furnira ce biti Vas favorit, odlucite sami ali oko zvuka nece biti nikakvih sumnji, zavolecete jubilarni Special 40 svim srcem.Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu