Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

18.11.2014 Novembarski hi-fi sajam 2014 - Holiday Inn

Prema informacijama organizatora ovo je bio najveci i najposeceniji sajam do sada organizovan, sto se lako moglo primetiti po konstantno velikoj guzvi. Vremenski uslovi su nam isli na ruku pa je i to svakako uticalo da mnogi audiofili iz Beograda, ali i cele Srbije dodju i ucine ovaj show tako posecenim i vaznim. Kao i prosle godine mi smo bili smesteni u sali OSTROG od oko 50m2, pa smo odlucili da Vam predstavimo zvucnike Dynaudio Confidence 2 Signature, koji su i bili zvezde nase prezentacije. Pored elegantnog izgleda, Confidence 2 su se pokazali u pravom svetlu i samo potvrdili nas dobar izbor. Za amplifikaciju smo izabrali VTL lampasku kombinaciju koja se sastojala od para monoblokova VTL MB 185 mk2 i predpojacala VTL TL 5.5 Mk2, dok je digitalni izvor bio poveren dCS paru koji se sastojao od DA konvertera Elgar i tek pristiglog CD transporta dCS Paganini. Kablovi koji su dopunili ovaj, nas pazljivo izabrani sistem, su, kao i svih ovih godina, Transparent Audio, a ovoga puta nivo Ultra. Kao sto su posetioci mogli i da cuju C2 zvucnici imaju ogroman potencijal sto znaci da ih mozemo povezati i sa mnogo jacim i kvalitetnijim pojacalima od predstavljene VTL kombinacije, ali je to stvar izbora i mogucnosti. Kvalitetnija amplifikacija ce apsolutno podici ukupan nivo zvuka pa se prakticno sve svodi na Vase mogucnosti. Prema nasem iskustvu ovi zvucnici mogu veoma lepo da rade i sa nekim kvalitetnim integralnim pojacalom, kao sto su integralci iz MOON Evolution serije koji ce Vam pruziti dosta muzike, ali za mnogo manje novaca. Treba napomenuti da smo ove zvucnike svojevremeno slusali i u sobi od oko 20m2 sto im nije bio ni najmanji problem, a to znaci da je upotrebljivost zvucnika Confidence 2 izuzetno velika, kako po kriterijumu velicine sobe tako i po kriterijumu snage i kvaliteta amplifikacije.
Ljubitelji tranzistorske amplifikacije mogu da razmisljaju o nekoj MOON ili Electrocompaniet kombinaciji koja ce Vam, na ovim kutijama, pokazati svu lepotu vrhunskog zvuka, ali na malo drugaciji nacin. O dCS digitanom paru ne treba mnogo trositi reci, jer ova firma po mnogima predstavlja apsolutni br.1 u digitalnoj reprodukciji sto je svakako pomoglo da postignuti zvuk bude na tako visokom nivou. Podsecam da je Paganini njihova najjeftinija kombinacija i da su linije Scarlatti i Vivaldi mnogo bolje, ali i skuplje. Na ovakvom sistemu biste lako uocili zvucnu razliku u slucaju promene bilo koje komponente ili kabla. Cinjenicu koju cesto ponavljamo kada su kablovi Transparent Audio u pitanju, a odnosi se na njihovu prirodnost i neutralnost, zelim jos jednom da istaknem, jer ove tako vazne karakteristike znace da ce pruziti svoj maksimum i u nekom drugom sistemu a ne samo u nasim kombinacijama, sto je prava retkost pa se o tome mora veoma voditi racuna prilikom izbora kablova.
Velikom posetom i komentarima publike koje smo dobili za vreme i nakon sajma mozemo da budemo veoma, veoma zadovoljni. Konstantno veliki broj ljudi u nasoj Sali, koji uzivaju u programu koji smo pripremili, jasno govori o tome da su i posetioci bili zadovoljni zvukom, ali i opustenom atmosferom i diskusijom oko muzike koju smo slusali, izvodjacima i uredjajima koji su svirali. Ova komunikacija sa publikom koju tradiocionalno praktikujemo i nama pomaze u poslu, jer kroz ovaj razgovor i mi dobijamo dosta korisnih informacija, a sa druge strane prisutna publika ce saznati sve detalje u vezi firmi koje zastupamo ali i mnoge informacije koji se odnose na izvodjace.
Ovogodisnji hi-fi sajam je iza nas a mi vec razmisljamo o sledecem, pa budite sigurni da cemo Vas i naredne godine nagraditi sjajnim zvukom i novim uredjajima, koji ce biti u nasoj ponudi. Za sve dodatne informacije nam se kao i do sada mozete javiti ili jos bolje doci u nas salon kako biste iz prve ruke dobili odgovore na Vasa postavljena pitanja. Do tada Vam zelimo dobro zdravlje, neki nov uredjaj i puno kvalitetnih diskova ili ploca.
Vas Vox TradePriključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu