Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

19.05.21 Nova Contour "i" serija

Contour serija je nastala davne 1986 godine i od tada smo videli i culi nekoliko verzija. Predposlednja je predstavljena 2016 i donela je dosta znacajnih novosti koje je trziste izuzetno dobro prihvatilo. Sva tri modela su odlicno ocenjeni kako od strucne kritike tako i od audiofila a narocito najmanji Contour 20 koji je prakticno dobio sve nagrade u klasi koje se mogu dati nekom zvucniku.
Realno, nekih posebnih razloga za poboljsanja i nije bilo ali inzenjeri Dynaudia nisu sedeli skrstenih ruku pa su neumorno radili i uz pomoc “cuda tehnike” o kome smo pisali u jednom od predhodnih postova koje je nazvano JUPITER krajem prosle godine su nam prikazali poboljsanju seriju Contour kojoj je dodato jedno malo “i”. Sati i sati eksperimenata i rada su se isplatili i sada je pred nama nova Contour “i” serija koja apsolutno zasluzuje sve pohvale.
Sta je novo kod ove poboljsane “i” linije? Vizuelno se gotovo nista nije promenilo ali je sve ostalo novo pa mozemo slobodno reci da su u pitanju potpuno novi zvucnici u starom odelu.
Novi visokotonac Esotar 2i je iz serije Confidence preuzeo genijalno resenje HEXIS koje doprinosi mnogo manjem izoblicenju a frekventna kriva je ravnija.
Na modelima Contour 20i, 30i i 25Ci basovi su dobili NOMEX spider i sada zvuce dosta prirodnije i imaju bolju kontrolu. Kod modela Contour 60i je povecan magnet na bas drajveru dok je voice coil sada izradjen od glass-fibre materijala. Ovo je rezultovalo tacnijim i cvrscim basom cak i pri veoma glasnom slusanju muzike.
Kod modela Contour 60i imamo i srednjetonac koji nije menjan ali je komora iza njega modifikovana cime su smanjene rezonance pa je samim tim i zvuk ovog odlicnog srednjetonca postao jos bolji.
Skretnica kao srce sistema na Contour 20i, 30i I 25Ci su modifikovane kako bi se dobila linearnija kriva dok je kod Contour 60i skretnica potpuno nova i prilagodnjena novim drajverima.
Ukupan damping svih kutija je promenjen i optimizovan prema novom okruzenju. I predhodna serija je pripadala pravoj High End kategoriji ali je nova linija u svakom pogledu otisla ozbiljan korak dalje pa je i zvuk novih Contour zvucnika postao jos leprsaviji, brzi i prirodniji sto uz ne promenjene cene predstavlja lep poklon ljubiteljima dobrog zvuka i buducim kupcima koji ce sada jos vise uzivati u vrhunskom zvuku.Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu