Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

19.09.12 Novi VTL S-200 Signature Balanced Stereo Amplifier

VTL S 200

Inzenjeri iz VTL-a na celu sa Luke Manley-jem su nam poslednjih godina pokazali da su vredni i da veoma dobro i kvalitetno rade. U to smo se uverili slusajuci uspesno unapredjene modele kao sto su VTL TL 7.5 Mk3, Seigfried mk2, S400 mk2 i MB 450 mk3 cime su od izvanrednih modela napravili jos bolje. Medjutim, u VTL ponudi se ipak osecala potreba za jacim i kvalitetnijim stereo pojacalom te je odluceno da se na trziste izadje sa novim VTL S-200 koji pripada seriji Signature. Posle vise od godinu dana proba i testiranja novi S 200 je pred nama.
Spoljasnjost je klasnicno lepog i elegantnog VTL dizajna u srebrnoj ili crnoj boji, ali magija se krije ispod poklopca. Neka resenja koja su uspesno primenjena na MB 450 Mk3 monoblokovima su preuzeta i kod novog VTL S-200. Ulazni stepen je potpuno diferencijalan dok je izlazni stepen projektovan kao „push pull“ koncept niske impedance. Da bi sve radilo kako treba upotrebljeni su potpuno novi izlazni transformatori. Snaga je solidnih 200 W u tetrodnom ili 100 W u triodnom modu. Ovu snagu omogucava 8 cevi 6550C (po zelji KT 88), 2 cevi 12 AT7 i 2 cevi 12BH7. Treba istaci i izvanredni Smart Tube technology, elektronski sklop sa mikro procesorom koji brine o optimalnom radu pojacala, automatskom „biasiranju“ cevi zahvaljujuci cemu one uvek daju svoj maksimum ali ih istovremeno cuvaju i produzavaju njihov zivotni vek. Sistem nas obavestava o svim eventualnim promenama ili defektima koji se mogu pojaviti u pojacalu. Podesavanje damping faktora koje je vec primenjeno na VTL 450 Mk3 implementirano je i ovde pa se ova sjajna i prakticna ideja na najbolji nacin koristi za maksimalno dobru komunikaciju izmedju pojacala i zvucnika.
Svi komentari strucne javnosti koji su imali srecu da cuju ova fenomenalna pojacala su puni superlativa narocito ako uzmemo u obzir sasvim prihvatljivu cenu za taj kvalitet. Neverovatna 3D rezolucija po celom zvucnom spektru, muzikalna i potpuno prirodna reprodukcija vokala i instrumenata sa velikom dinamikom. Optimalan partner za ovo stereo pojacalo je VTL predpojacavac takodje iz serije Signature, model TL 5.5 Mk2 koji se u potpunosti uklapa uz novi S 200 kako po dizajnu, karakteristikama tako i po ceni. Medjutim ne treba zaboraviti da VTL u ponudi ima jos dva predpojacala pa uvek mozete da unapredite predpojacavacku sekciju kupujuci bolji TL 6.5 ili fenomenalni TL 7.5Mk3 zahvaljujuci kojima ce Vas S-200 svirati jos bolje.
Ozbiljnim audiofilima ce novi stereo biti veoma interesantan pa prema informacijama koje smo dobili od VTL-a ogromno interesovanje kupaca za ovaj model nije nikakvo iznenadjenje.Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu