Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

19.11.2020 Heritage Special

Dynaudio je danas svecano predstavio svoje nove, rucno radjene pasivne zvucnike nazvane “Heritage Special”. Inzenjeri Dynaudia su ga radili u najvecoj tajnosti u Dynaudio Labs. i sada je tu pred Vama.

Heritage Special odaje počast nekim od legendarnih Dynaudiovih zvučnika kao sto su: Crafft, Contour 1, Special Twenty-Fii drugim. Spoljni izgled je nežni retro; iznutra, prkosno moderan. Rucno i veoma pazljivo radjen cabinet u specijalnom furniru americkog oraha je interno ojacan i dodatno “umrtvljen” teskim bitumenom kako bi se povecala krutost i smanjile nezeljene rezonacije. Svaki komad furnira je pazljivo uklapan sa ostatkom furnira na kutiji. Kabinet prolazi kroz tri postupka brušenja i lakiranja pa je tako za izradu svakog potrebno nešto više od tri dana.

Iskoriscena je prednja visokotonska pločica od legendarnog Esotar T330D. Međutim, iza toga je najmodernija visokotonska jedinica Esotar3 – koji mozete naci i u vrhunskoj seriji Confidence. To je najfiniji, najsofisticiraniji visokotonac koji je Dynaudio ikada proizveo koji sadrži veću zadnju komoru, snažni aerodinamični neodimijski magnet, unutarasnju kupolu Hexisa koja smanjuje rezonanciju i Dynaudio karakterističnu precizno izradjenu meku svilenu kalotu.

Vrhunski dizajn bas jedinice kod Heritage Special-a je poboljsana verzija one koju biste pronašli u nedavno ukinutoj seriji Evidence Platinum od 85 000 euro. Bas zvučnik 18W75 XL Heritage Special dijeli eksponencijalnu konstrukciju membrane verzije modela Evidence, ali koja je zahvaljujuci novim resenjima podignuta na jos visi nivo. Poboljšana zavojnica koristi klasični aluminijski dizajn s unutarnjim magnetima, sada na staklenom vlaknu. Novi magnetni sastav koristi i neodimijske i feritne magnete za fino podešavanje oko namotaja zavojnice, što smanjuje drugi harmonik i poboljšava jasnoću zvuka. Novi asimetrični Nomex spajder, koji mozete naci na Confidence and Contour i modelima daje još veću kontrolu kretanja membrane.

Mozak svakog zvucnika je skretnica ovoga puta prvog reda sa korekcijom faze. Upotrebljene su najkvalitetnije komponente kao sto su Mundorf Evo Oil kondenzatori, Ultra Hi level WBT 710 Cu mC NextGen terminali I jos mnogo toga.

Naravno, rezultat je apsolutno vrhunski zvucnik koji ce pruziti mnogo lepih trenutaka vlasnicima u detaljnom i potpuno prirodnom zvuku.

Ova vrhunska monitorska kutija ce kostati 6.000 euro za par i to su zaista sjajne vesti ali postoji i mali problem a to je limitirana kolicina od svega 2.500 pari koji ce biti isporuceni sirom sveta pa pozurite…Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu