Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

5.05.2014 Novi VTL TL-6,5 Mk2 Balanced Stereo Signature Preamplifier

Nakon veoma uspesnih poboljsanja na referentnom predpojacalu VTL TL 7,5 na red je dosao i njegov mladji brat, model TL 6,5. Ovaj potez inzenjera VTL-a je bio logican, jer je ovo predpojacalo prvi put predstavljeno pre oko 7 godina, sto je optimalno vreme za unapredjenja. Treba napomenuti da je za sve ove godine TL 6,5 predstavljao jedan od najboljih predpojacavaca u svojoj kategoriji koji ste mogli da nadjete na svetskom trzistu.
Iskustva i tehnoloska resenja koja su primenjena u referentnom modelu TL 7,5 Mk3 su iskoriscena i prenesena na platformu TL 6,5. I dalje je u pitanju predpojacalo koje je smesteno u jednoj kutiji razvijeno kao „full balanced differential circuit“ koje koristi cevi za kontrolu i linearnost voltaze, a FET buffer za veci strujni kapacitet. Posebna paznja je posvecena napajanju koje je temeljno poboljsano uz koriscenje resenja koja negativan uticaj struja na audio signal svode na minimum. Daleko bolja regulacija struja znacajno povecava otpornost na sum, sto nam daje i vecu kolicinu informacija koje dobijamo uz bolju linearnost i „zero global negative feedback“. Novo predpojacalo je konstruisano u duhu najnovijih ekoloskih tehnologija i predstavlja vrhunac u toj oblasti. Zbog kvalitetnih lampi (2×12AU7) koje su upotrebljene u audio delu zvuk predpojacala je potpuno na strani leprsavog i mekog zvuka koji je karakteristican za cevna pojacala, pa se zvuk ovog novajlije primakao predhodnom referentnom modelu TL7,5 Mk2 ali za manje novca. Zvucna slika novog preampa je mnogo veca, bas nesto dublji i definisaniji dok su srednji i visoki dramaticno poboljsani uz daleko vise detalja.
Kao i kod ostalih modela VTL je zadrzao praksu da vlasnici starih verzija uz odgovarajucu nadoknadu mogu da unaprede svoj postojeci TL6,5 i prebace ga u najnoviju verziju. Na ovaj nacin vlasnici nece morati da se muce i prodaju svoje ljubimce ispod realnih cena i uvek ce imati mogucnost da slusaju najnoviju verziju predpojacala.
Ozbiljnim audiofilima ce ovo novo predpojacalo biti veoma interesantno pa prema informacijama koje smo dobili od VTL-a ogromno interesovanje kupaca za ovaj model nije iznenadjenje.Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu