Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

19.7.2016 Nova Contour serija

Na ovogodisnjem High End sajmu u Minhenu je svecano predstavljena nova serija CONTOUR. Iako se aktuelni Contouri bez obzira na godine po izvestajima analiticara iz Dynaudia jos uvek lepo prodaju odluceno je da trzistu predstave novu liniju koja ce zameniti postojecu.
Novi modeli su potpuno drugaciji pa verujemo da ce u svemu prevazici njihove moze se slobodno reci legendarne predhodnike. Serija ce se sastojati od cetiri nova high performance modela i to: kompaktni monitorski model C 20, podno stojeci model srednjih dimenzija sa oznakom C30, veliki High End trosistemski podnostojeci zvucnik sa oznakom C60 a za ljubitelje kucnog bioskopa tu je i centralni Contour 25C.
Kada analiziramo novu seriju videcemo da je sve novo i drugacije, pocevsi od spoljlasnjeg dizajna koji sada ima zaobljene i meke forme koje ce Vas oduseviti na prvi pogled. Lepom i atraktivnom izgledu ce doprineti i cetiri osnovne ( Walnut Satin, White Oak satin, Piano black i Piano White) i dve specijalne boje (Rosewood High Gloss and Grey Oak High Glos). Sam kabinet je napravljen od viseslojnih tvrdih i kompaktnih materijala koji su kombinovani sa zaobljenim aluminijumom koji se nalazi na prednjoj ploci cime se postize potpuno umrtvljavanje nezeljenih vibracija i rezonanci.
Tu su i nove jedinice za cije konstruisanje su koriscene metode Finite Elementsa a sve u funkciji dobijanja najboljih mogucih performansi. Posebno je znacajno da svi modeli koriste najbolji Dynaudio visokotonac ESOTAR2 koji garantuje potpuno prirodnu reprodukciju najfinijih detalja uz neverovatnu brzinu.
Nove MSP membrane su sada napravljene posebnim tehnoloskim procesom sa geometrijom koja je promenjliva i koja omogucava znacajno smanjenje tezine ali uz povecanu cvrstinu sto doprinosi boljoj definiciji i disperziji reprodukovanih srednjih i bas frekfencija.
Ultra laki aluminijumski kalemovi povecavaju brzinu kretanja membrana i lako odvodjenje toplote sa njih cak i pri velikim snagama. Da bi sve radilo na najbolji moguci nacin tu su vrhunske skretnice napravljene od najkvalitetnijih komponenata i sa potpuno novim i kvalitetnijim internim ozicenjem.
Pored prelepog izgleda prvi utisci sa sajma gde smo mogli da cujemo monitorski C20 su vise nego povoljni pa verujemo da ce nova serija u potpunosti opravdati odluku proizvodjaca za zameni postojecu izuzetno kvalitenu i uspesnu seriju Contour. Kako je pocetak proizvodnje planiran za jesen 2016 nadamo se da ce ljubitelji vrhunskog zvuka i u Srbiji biti u prilici da sa nama poslusaju jedan od ovih noviteta na predstojecem HIFI sajmu koji je planiran za 29-30 Oktobar 2016.Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu