Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

25.05.22 HiFi show u Minhenu

Posle dve godine pauze izazvane COVID 19 populani Minhenski MOC je sirom otvorio vrata audiofilima iz celog sveta. Nazalost, ove godine je bilo manje izlagaca i posetilaca iz inostranstva sto je logicno imajuci u vidu razna desavanja u svetu kao i prisustvo pandemije u Kini i u njenoj okolini.
Dynaudio je za ovogodisnji sajam prikazao najnoviju digitalno aktivnu i bezicnu seriju FOCUS koja je po svojim mogucnostima sada na apsolutnom vrhu. Kako smo imali prilike i da ih cujemo mozemo potvrditi da ce novi Focus-i opet napraviti bum na trzistu. Kod njih je prakticno sve novo, nov i veoma lep dizajn kutija, nova su i digitalna pojacala ovoga puta posebno radnjena za Dynaudio u firmi PASCAL koja vazi za jednu od najboljih u ovoj oblasti. Sa njima Dynaudio odavno saradjuje kada je u pitanju profesionalni Dynaudio program pa je kombinacija provereno dobra. Nova elektronika sada podrzava prakticno sve platforme pa se veoma lako i brzo mozete konektovati i slusati Vasu omiljenu muziku u HD reazoluciji. Novi su i drajveri koji su optimizovani za svaku kutiju posebno. Tu je i system DIRAC pomocu koga mozete da prilagodite zvucnike akustici Vase sobe cime optimizujete zvuk i prilagodjavate ga Vasem ukusu. Audiofili cesto skidaju gril (masku) sa zvucnika pa se time i zvuk malo menja ali ovaj system to prepoznaje i koriguje zvuk na ranije podeseni.
U ponudi su tri modela, najmanji monitorski Focus 10, zatim srednji podnostojeci Focus 30 i najveci podnostojeci Focus 50. Proizvodjac je ponudio cetiri lepe boje koje ce se lako uklopiti u Vas entereijer. Tu su crni i beli klavir lak, zatim orah i svetlo drvo nazvano Blonde Wood. Elektronika podrzava i striming platforme drugih proizvodjaca cime povecavaju upotrebljivost samog sistema.
Serija Confidence koja je za sada njihova najskuplja i najbolja serija ima neverovatno dobru prodaju svuda u svetu pa je doneta odluka da se potencijalnim kupcima ponude jos tri veoma interesantne boje koje ce pomoci boljoj prodaji.
U izlozbenom delu Dynaudio je predstavio sve svoje serije ali i prikazao 4 modela koji predstavljaju pravu istoriju zvucnika Dynaudio. Firma postoji od 1977 godine ali su tada proizvodili samo drajvere, medjutim istovremeno su poceli sa razvojem zvucnika pa je 1978 godine izmedju ostalih predstavljen i model 100. Pored njega su legendarni Consequence (1983), Confidence 5 (1991), Special 25 (2002) i do juce najbolji zvucnik iz njihove produkcije model EVIDENCE Master (1999).
Znacajan segment u prodaji se odnosi na audio sisteme namenjene automobilima pa ce se uskoro pored kompletnog programa WV naci jos 5-6 drugih proizvodjaca automobila a nama je najinteresantniji bio “stari” De Lorean koji nam je poznat iz filmova “Povratak u buducnost”. Ovaj automobil i danas izgleda fenomenalno ali ce nova verzija spolja biti malo modifikovana a unutra prilagodjena ovom vremenu uz upotrebu elektro pogona. Veliki broj posetilaca u DY sali i pozitivni komentari pokazuju da se trud isplatio a rezultate cemo videte uskoro.Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu