Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

25.08.22 EISA nagrada za MOON

Poznata asocijacija EISA koju cine specijalizovani casopisi iz 28 zemalja pazljivo prati nekoliko oblasti ali pre svega HIFi. EISA ove godine slavi 40 godina uspesnog rada pa im na ovom znacajnom jubileju cestitamo.
Kao i svake godine EISA dodeljuje nagrade za razlicite oblastii pa je tako kombinacija Moon ACE + zvucnici Moon VOICE 22 dobila nagradu za najbolji Hi-end Stereo sistem. Zvuk i estetski izgled ove kombinacije smo videli i slusali na proteklom Minhenskom audio sajmu i ovaj par nam se izuzetno dopao pa je i strucni ziri EISE dosao do istih zakljucaka sto znaci da je nagrada otisla u prave ruke. Prvi testovi u HiFi casopisima koji su nedavno izasli potvrdjuju nesporni kvalitet ove kombinacije.
Strucnjacima MOON-a cestitamo na nagradi i vrhunskim proizvodima.4.08.22 MOON VOICE 22 zvucnici

Mnoge je iznenadio potez kanadskog MOON-a kada su na Minhenskom sajmu predstavili male monitorske zvucnike koji imaju oznaku MOON VOICE 22. Ideja se zapravo sastojala u tome da audiofilima ponude zvucnike koji su 100% kompatibilni integralnim pojacalima iz Moon NEO i Classic serije. Uparivanje je kao sto znamo od izuzetne vaznosti pa ideja itekako ima smisla a to smo mogli da cujemo na sajmu. Za prezentaciju su izabrali kombinaciju sa izuzetno popularnim pojacaom ACE koje u sebi sadrzi sve sto Vam je neophodno za slusanje kvalitetne muzike. Predstavljeni sistem je zvucao veoma dobro, sa puno detalja i izuzetno muzikalno sto ce svakako privuci veliki broj audiofila koji ce se odluciti bas za ovaj par.
VOICE 22 je dvosistemska kutija sa tekstilnim visokotoncem od 29 mm koji je posebno proizveden za ovu kutiju. Bas membrana je precnika 155 mm i izradjena je od polipropilena koja se nalazi na livenoj aluminijumskoj korpi sto sve omogucava detaljne srednje i cvrst produzen bas. Skretnica je izradjena od najkvalitetnijih i pazljivo odabranih komponenata kako bi dobili optimalan kvalitet zvuka i pouzdanost tokom duze upotrebe. Sama kutija je radjena na bazi CGD tehnologije koja omogucava smanjivanje vibracija sto bitno utice na kvalitet zvuka. Max snaga je 150W, nominalna impedansa je 6 Ohma dok je osetljivost zvucnika 89 dB. Bice ponudjeni u elegantnom belom i crnom klavir laku.
Na kraju treba reci da je ideja MOON menadzmenta u potpunosti potvrdila ideju kojom su se vodili jer se na sajmu moglo videti dosta audiofila ali i novinara koji su imali veoma dobre komenatare za zvuk ove kombinacije. Sa nestrpljenjem ocekujemo prve testove pa vredi sacekati…2.06.22 VTL u Minhenu

Na upravo zavrsenom HiFi sajmu u Minhenu zapazeno mesto je imao jedan od najpoznatijih proizvodjaca lampaskih pojacala americki VTL. Ovoga puta sistem je sastavljen od njihovih najkvalitetnijih monoblokova VTL Seigfreid series II, predpojacalo je bilo VTL TL 7,5 Series III dok je za digitalni izvor bio zaduzen top model firme Meridian ULTRA DAC. Da bi sve bilo na vrhunskom nivou korisceni su zvucnici Wilson Audio ALEXX V i gramofon VPI Titan.
Luke Manley je imao prezentaciju tokom koje je govorio o prednostima i najnovijim poboljsanjima VTL pojacala a prikazao je i dva otvorena predpojacala VTL TL 5.5 MkII i VTL TL 6,5 MkII kako bi audiofili mogli da vide kako ova predpojacala izgledaju unutra sto je uvek veoma zanimljivo. Tu su bili i stereo pojacalo VTL ST 150 kao i njihov najmanji predpojacavac VTL TL 2,5i sa phono predpojacalom VTL TP 2,5i.
Veliki broj zadovoljnih posetilaca je sa uzivanjem slusao ovaj po svemu vrhunski system.25.05.22 HiFi show u Minhenu

Posle dve godine pauze izazvane COVID 19 populani Minhenski MOC je sirom otvorio vrata audiofilima iz celog sveta. Nazalost, ove godine je bilo manje izlagaca i posetilaca iz inostranstva sto je logicno imajuci u vidu razna desavanja u svetu kao i prisustvo pandemije u Kini i u njenoj okolini.
Dynaudio je za ovogodisnji sajam prikazao najnoviju digitalno aktivnu i bezicnu seriju FOCUS koja je po svojim mogucnostima sada na apsolutnom vrhu. Kako smo imali prilike i da ih cujemo mozemo potvrditi da ce novi Focus-i opet napraviti bum na trzistu. Kod njih je prakticno sve novo, nov i veoma lep dizajn kutija, nova su i digitalna pojacala ovoga puta posebno radnjena za Dynaudio u firmi PASCAL koja vazi za jednu od najboljih u ovoj oblasti. Sa njima Dynaudio odavno saradjuje kada je u pitanju profesionalni Dynaudio program pa je kombinacija provereno dobra. Nova elektronika sada podrzava prakticno sve platforme pa se veoma lako i brzo mozete konektovati i slusati Vasu omiljenu muziku u HD reazoluciji. Novi su i drajveri koji su optimizovani za svaku kutiju posebno. Tu je i system DIRAC pomocu koga mozete da prilagodite zvucnike akustici Vase sobe cime optimizujete zvuk i prilagodjavate ga Vasem ukusu. Audiofili cesto skidaju gril (masku) sa zvucnika pa se time i zvuk malo menja ali ovaj system to prepoznaje i koriguje zvuk na ranije podeseni.
U ponudi su tri modela, najmanji monitorski Focus 10, zatim srednji podnostojeci Focus 30 i najveci podnostojeci Focus 50. Proizvodjac je ponudio cetiri lepe boje koje ce se lako uklopiti u Vas entereijer. Tu su crni i beli klavir lak, zatim orah i svetlo drvo nazvano Blonde Wood. Elektronika podrzava i striming platforme drugih proizvodjaca cime povecavaju upotrebljivost samog sistema.
Serija Confidence koja je za sada njihova najskuplja i najbolja serija ima neverovatno dobru prodaju svuda u svetu pa je doneta odluka da se potencijalnim kupcima ponude jos tri veoma interesantne boje koje ce pomoci boljoj prodaji.
U izlozbenom delu Dynaudio je predstavio sve svoje serije ali i prikazao 4 modela koji predstavljaju pravu istoriju zvucnika Dynaudio. Firma postoji od 1977 godine ali su tada proizvodili samo drajvere, medjutim istovremeno su poceli sa razvojem zvucnika pa je 1978 godine izmedju ostalih predstavljen i model 100. Pored njega su legendarni Consequence (1983), Confidence 5 (1991), Special 25 (2002) i do juce najbolji zvucnik iz njihove produkcije model EVIDENCE Master (1999).
Znacajan segment u prodaji se odnosi na audio sisteme namenjene automobilima pa ce se uskoro pored kompletnog programa WV naci jos 5-6 drugih proizvodjaca automobila a nama je najinteresantniji bio “stari” De Lorean koji nam je poznat iz filmova “Povratak u buducnost”. Ovaj automobil i danas izgleda fenomenalno ali ce nova verzija spolja biti malo modifikovana a unutra prilagodjena ovom vremenu uz upotrebu elektro pogona. Veliki broj posetilaca u DY sali i pozitivni komentari pokazuju da se trud isplatio a rezultate cemo videte uskoro.2.02.22 Confidence 20

Nova serija Confidence je nastala u Dynaudio labaratoriji koju su nazvali “Jupiter”. Zahvaljujuci ovoj zaista “svemirskoj” tehnologiji za veoma kratko vreme inzenjeri mogu da izvrse sva potrebna merenja i podese zvucnike kako bi pruzili najbolji moguci zvuk.
Confidence 20 je najmanji zvucnik iz serije ali koji je na testovima pokazao svoje izvanredne kvalitete pa nije cudo sto je dobio bezbroj nagrada od strucne stampe ali i veliku popularnost kod audiofila. Uz ovu kutiju prelepog izgleda ide i specijalno razvijen stalak koji mozete dodatno puniiti peskom ili nekim drugim rasutim materijalom kako bi jos vise povecali cvrstinu i kompaknost cele konstrukcije jer se zvucnik fiksira za sam stalak cime cine neraskidivu celinu. I kod ovog najmanjeg zvucnika su upotrebljene najbolje komponente koje Dynaudio trenutno ima kao sto je legendarni visokotonac ESOTAR3 pa je i dobijeni zvuk potpuno prirodan i izuzetno muzikalan.
U ponudi je pet atraktivnih perla metalic boja kako bi lakse uklopili Vaseg novog mezimca uz enterijer. Confidence 20 je definitivno po svim svojim karakteristikama jedan od najboljih kompaktnih zvucnika koje mozete naci na svetskom trzistu.Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu