Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

20.01.21 Jos jedna nagrada za METRONOME Le DAC

Da je francuski Metronome firma koja pravi vrhunske konvertere i CD transporte to odavno znate. U prilog tome je nagrada poznatog audio sajta “Enjoy the Music” koju je dobio Metronome Le DAC za najbolji konverter u 2020 godini a o tome smo pisali u jednom od predhodnih tekstova.
Ali, pohvalama i nagradama nije kraj, pa je i cuveni engleski hi-end magazin “HiFi +” takodje proglasio Metronome Le DAC za konverter 2020 godine sto mu daje jos vecu tezinu i potvrdjuje izuzetan kvalitet.
U bezbrojnim uporednim testovima uverili smo se u zaista vrhunske karakteristike Le DAC-a pa Vam preporucujemo da i Vi poslusate ovaj izvrsni konverter ciji zvuk ce Vam docarati svu lepotu i muzikalnost koju su nam do sada pruzali samo izuzetno skupe komponente. Naravno Metronom ima u ponudi i kvalitetnije konvertere ali sa dosta vecom cenom pa ovaj Le DAC predstavlja pravi “best buy” tj. konverter koji ce Vam pruziti vrhunski zvuk za prihvatljivu cenu. Ljubitelji digitalnog zvuka i starih dobrih diskova ce biti izuzetno zadovoljni zvukom kombinacije Le DAC + Metronome LP 3 CD transport pa razmisljajte o ovoj sjajnoj kombinaciji.4.1.2021 Srecna Vam nova 2021 godina19.11.2020 Heritage Special

Dynaudio je danas svecano predstavio svoje nove, rucno radjene pasivne zvucnike nazvane “Heritage Special”. Inzenjeri Dynaudia su ga radili u najvecoj tajnosti u Dynaudio Labs. i sada je tu pred Vama.

Heritage Special odaje počast nekim od legendarnih Dynaudiovih zvučnika kao sto su: Crafft, Contour 1, Special Twenty-Fii drugim. Spoljni izgled je nežni retro; iznutra, prkosno moderan. Rucno i veoma pazljivo radjen cabinet u specijalnom furniru americkog oraha je interno ojacan i dodatno “umrtvljen” teskim bitumenom kako bi se povecala krutost i smanjile nezeljene rezonacije. Svaki komad furnira je pazljivo uklapan sa ostatkom furnira na kutiji. Kabinet prolazi kroz tri postupka brušenja i lakiranja pa je tako za izradu svakog potrebno nešto više od tri dana.

Iskoriscena je prednja visokotonska pločica od legendarnog Esotar T330D. Međutim, iza toga je najmodernija visokotonska jedinica Esotar3 – koji mozete naci i u vrhunskoj seriji Confidence. To je najfiniji, najsofisticiraniji visokotonac koji je Dynaudio ikada proizveo koji sadrži veću zadnju komoru, snažni aerodinamični neodimijski magnet, unutarasnju kupolu Hexisa koja smanjuje rezonanciju i Dynaudio karakterističnu precizno izradjenu meku svilenu kalotu.

Vrhunski dizajn bas jedinice kod Heritage Special-a je poboljsana verzija one koju biste pronašli u nedavno ukinutoj seriji Evidence Platinum od 85 000 euro. Bas zvučnik 18W75 XL Heritage Special dijeli eksponencijalnu konstrukciju membrane verzije modela Evidence, ali koja je zahvaljujuci novim resenjima podignuta na jos visi nivo. Poboljšana zavojnica koristi klasični aluminijski dizajn s unutarnjim magnetima, sada na staklenom vlaknu. Novi magnetni sastav koristi i neodimijske i feritne magnete za fino podešavanje oko namotaja zavojnice, što smanjuje drugi harmonik i poboljšava jasnoću zvuka. Novi asimetrični Nomex spajder, koji mozete naci na Confidence and Contour i modelima daje još veću kontrolu kretanja membrane.

Mozak svakog zvucnika je skretnica ovoga puta prvog reda sa korekcijom faze. Upotrebljene su najkvalitetnije komponente kao sto su Mundorf Evo Oil kondenzatori, Ultra Hi level WBT 710 Cu mC NextGen terminali I jos mnogo toga.

Naravno, rezultat je apsolutno vrhunski zvucnik koji ce pruziti mnogo lepih trenutaka vlasnicima u detaljnom i potpuno prirodnom zvuku.

Ova vrhunska monitorska kutija ce kostati 6.000 euro za par i to su zaista sjajne vesti ali postoji i mali problem a to je limitirana kolicina od svega 2.500 pari koji ce biti isporuceni sirom sveta pa pozurite…10.11.20 Moon 40 godina tradicije

Poznati kanadski proizvodjac vrhunske audio opreme SimAudio, u svetu poznatiji kao MOON, ove godine proslavlja 40 godina uspesnog postojanja. Moon je predstavio svoj Anniversary Edition paket koji je sastavljen od novog i izuzetno popularnog Moon 680D streaming DAC-a i Moon 600i v2 integralnog pojačala. Svaki model je izradjen u prelepom bakarno zlatnom finisu posebno odabranom za ovu priliku. Anniversary Edition je dizajnirana za audiofile koji će uživati u posedovanju dela MOON-ovog audio nasledja i koje ce ovaj sistem oduševiti svojim izvrsnim zvučnim performansama. U ponudi ce biti svega 40 kompleta sto znaci da ce do njih doci samo mala grupa odabranih.
Posebno smo zadovoljni cinjenicom da su u svim promotivnim aktivnostima prisutni i Dynaudio zvucnici sto nije slucajno, jer je odavno poznata fenomenalna sinergija Moon elektronike i Dynaudio zvucnika koji su u nasem programu :-)19.10.20 JUPITER

Mnogi proizvodjaci audio opreme izbegavaju proizvodnju zvucnika sto mnogima moze biti cudno. Ipak, razlozi za ovakvu politiku su dosta jednostavni. Pre nego sto neki Dynaudio zvucnik dodje do Vas protecice oko 2 godine koje ce potrositi inzenjeri zaduzeni za razvoj i proizvodnju. Uvek se polazi od cistog papira na kome se postavi osnovni concept serije i svakog zvucnika u seriji pojedinacno. Zatim se rade probni modeli koji se testiraju u “gluvoj sobi” a zatim se bezbrojnim slusnim testovima izdvaja ono sto je najbolje. Broj probnih i testiranih modela je uvek veoma veliki i to testiranje se prvo vrsi kroz razne vrste elektronskih i akustickih merenja i na kraju su to slusni testovi koji su i najvazniji. Sve to iziskuje mnogo strucnog rada i vremena pa ako se ozbiljno radi onda podatak o 2 godine utrosene u razvoj novog zvucnika objasnjava koliko je sve to komplikovano i zahtevno. Upravo je to jedan od najvecih razloga zbog koga mnogi audio proizvodjaci ne zele da proizvode zvucnike.
Testiranje u “gluvoj sobi” je od izuzetne vaznosti u procesu dobijanja sto kvalitetnijeg zvucnika. Do skoro su i inzenjeri iz Dynaudia za testiranje koristili klasicnu formu “gluve sobe” ali su pre cetiri godine napravili pravo cudo tehnologije koje su nazvali “Jupiter”.
Nova Dynaudio “gluva soba” koju su nazvali “Jupiter” je dimenzija 13×13×13m sa zidovima debljine 0,5m i koji apsolutno apsorbuju zvuk. Na jednoj strani se nalazi “robot” sa rukom dugackom 5m na cijem kraju je polukruzni luk koji na sebi ima 31 hiper osetljivi Bruel & Kjaer mikrofon cije je medjusobno rastojanje 6 stepeni. Robot sa mikrofonima se moze pomerati po visini i ono sto je najvaznije moze se okretati oko svoje ose za 180 stepeni i tako simulirati bilo koju situaciju u kojoj se moze naci slusalac u odnosu na zvucnik. Na suprotnoj strani se nalazi zvucnik koji testiramo a koji se nalazi na ruci dugackoj takodje 5m koja se podize do visine od 6,5m. Postolje omogucava rotaciju zvucnika po vertikalnoj osi za 360 stepeni sto nam opet daje mogucnosti testiranja zvucnika u bilo kom polozaju. Na kraju zahvaljujuci Jupiter-u inzenjeri dobijaju apsolutni prikaz performansi zvucnika. Zahvaljujucii ovom tehnoloskom cudu umesto za oko 3 dana daleko tacnije rezultate merenja dobijamo za svega 28 minuta sto drasticno smanjuje vreme razvoja i daje mnogo precizniju zvucnu sliku i ukupne mogucnosti testiranog modela.
Tehnicka merenja su sada mnogo manji deo price nakon cega uvek idu bezbrojni slusni testovi koji sluze za fina podesavanja testiranih zvucnika. Slusni testovi su od izuzetnog znacaja jer je tehnologija u akustici ipak inferiornija u odnosu na ono sto cuje dobro izvezbani slusalac.
Sve nove serije zvucnika koje su napravljene uz pomoc JUPITER sistema su zvucno znacajno bolje od svojih predhodnika. Veliki novac ulozen u ovaj projekat apsolutno je ispunio sva ocekivanja, olaksao rad inzenjerima u razvoju a na radost mnogobrojnih ljubitelja vrhunskog zvuka. Ovo pokazuju i bezbrojne nagrade koje su Dynaudievim zvucnicima dodeljivale redakcije strucnih magazinina sirom sveta.
Na Vama je da nas posetite i uverite se u izuzetan kvalitet Dynaudio zvucnika koji su projektovani zahvaljujuci Jupiter tehnologiji.Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu