Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

28.10.2010 VTL na CES-u 2010

Po misljenu mnogih strucnih posetilaca i novinara na nedavno odrzanom CES-u 2010. izdvojila se prezentacija firme VTL. Simpaticni par Luke i Bea Manley su pored izuzetno muzikalnog i, pre svega, prirodnog zvuka predstavili svetskoj javnosti i nekoliko novosti. Tu treba izdvojiti najnoviji predpojacavac VTL ST 5.5 MkII koji sada mozete naruciti sa i bez ugradjene phono sekcije. Ovoga puta za njegov par na prezentaciji su odabrani fenomenalni monoblokovi VTL MB 450 MkII, a postignuti zvuk ove kombinacije je zaista odusevio sve prisutne, stoga ne cude mnogobrojne pohvale koje su dobili. Ovaj sjajni predpojacivac su ljubitelji dobrog zvuka mogli da cuju i tokom Audio sajma koji je odrzan septembra 2009. u hotelu Holiday Inn u kombinaciji sa monoblokovima VTL MB 185 MkII i zvucnicima Dynaudio Sapphire i licno se uvere u vrhunski zvuk VTL amplifikacije i zvucnika Dynaudio.
Logicno je da su posetioci ovogodisnjeg CES-a ipak dali prednost vecoj i znacajno skupljoj kombinaciji (VTL Seigfried Reference monoblock + VTL 7.5 MkII+ VTL TP 6.5) medjutim moze se reci da jeftinija opcija predstavlja pravi high-end ali uz mnogo pristupacniju cenu.
Pojavom novog predpojacala VTL TL 5.5 Mk II ukazala se potreba da se na njihovom legendarnom “entry level” predpojacavacu VTL TL 2.5 izvrsi nekoliko izmena i ponudi potpuno novi vizuelni izgled pa ovaj popularni preamp sada deluje jos lepse i modernije sto ce uz nepromenjenu i veoma pristupacnu cenu biti dodatni razlog za skromnije ljubitelje dobrog zvuka.
Prosla, 2009. godina, je i pored svetske ekonomske krize bila veoma uspesna za firmu VTL pa je vazno istaci da su svojoj velikoj kolekciji nagrada dodali i nagrade koje su dodeljene u 2009. godini i to za integralni model VTL IT 85 od najznacajnijeg francuskog hi-fi casopisa DIAPSON D’OR kao i nagradu “ Best Performance of the year” od strane uglednog tajlandskog hi-end magazina AUDIO ART za pojacalo VTL S-400.
Sve ovo jos vise potvrdjuje strahovitu uzlaznu putanju VTL-a pa ne cudi misljene mnogih da se VTL poslednjih nekoliko godina cvrsto nalazi na vodecoj poziciji, narocito u kategoriji cevnih amplifikacija.
Mnogo vise informacija mozete pogledati na:

- CES 2010 Press Coverage

- VTL 2010 VTL Show ReportPriključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu