Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

27.10.2012 Hi Fi show 3-4 novembar 2012 – Holliday Inn

Na veliko zadovoljstvo posetilaca organizator je ovoga puta uspeo da objedini sve izlagace tako da se ovogodisnji hifi show odrzavao samo jednog vikenda. Preko hiljadu posetilaca je moglo da vidi i cuje koji su svetski trendovi u svetu muzike visoke vernosti.
Prava zvezda nase postavke je bio DYNAUDIO XEO program koji se sastoji od dva modela, monitorskih Xeo 3 i podnostojecih Xeo 5 koji su svirali, imajuci u vidu velicinu sobe od oko 45m2. Prvi kontakt i ulazak u sobu je bio dosta zbunjujuci za mnoge jer su pod reflektorima bili samo zvucnici i nista vise. Izvori su bili na drugoj strani, gotovo nevidljivi a cinili su ih nas Laptop, CD plejer EC ECC-1 i i-phone dok je ceo prenos signala bio kako je to i bilo najavljeno – bezicni. Na nase veliko zadovoljstvo odziv publike je bio veliki i nikada vise nije bilo price i razgovora sa posetiocima kao do sada. Desavalo se da razgovor o ovim po mnogo cemu sjajnim zvucnicima o nacinu njihovog rada traje i po petnaestak minuta, a da su svi, bas svi to izuzetno pazljivo slusali, pratili i ucestvovali u diskusiji. Po vasim reakcijama bilo je jasno da je koncept apsolutni uspeh jer je pruzio odlican zvuk za, u sustini daleko manje novca, koje bi dali za klasican sistem odgovarajuceg pasivnog para, jer je X 12 pasivni par modelu Xeo 3, dok je X 32 pasivni par modelu Xeo 5. Kako sa oba pasivna zvucnika imamo prilicno iskustva na pitanje sta je bolje odgovor je bio klasicna pasivna varijanta ali to je vrednosno kostalo daleko vise, pa se potvrdilo da je XEO program apsolutni best buy i predstavljace pravo zadovoljstvo za sve one koji ne zele da se petljaju mnogo oko izbora pojacala, kablova vec zele jedan jednostavan, krajnje efikasan paket, koji ce pruziti mnogo muzike za relativno malo novca. Komponente (amplifikacija, DAC, aktivna skretnica i preamp) unutar kutije su kompatibilne i sinergijski odlicno izabrane pa tako mnoge dileme i los izbor pojacala i zvucnickih kablova otpadaju. Kvalitet prenosa signala je trenutno maksimalni moguci 16/48 sto je, u sustini, bolje od kvaliteta koji nam pruza CD format (16/44.1). Treba napomenuti da se dokupljivanjem transmitera broj ulaza povecava pa tako kupovinom jednog imamo 3 moguca ulaza, dokupljivanjem jos jednog broj ulaza se povecava na 6 i na kraju kupovinom jos jednog broj ulaza se penje na 9. Broj transmitera zavisi, pre svega, od Vasih zelja i broja uredjaja koje zelite da slusate pa verujemo da ce jadan transmiter biti sasvim dovoljan za najveci broj vlasnika XEO programa. Ispitivanja su pokazala da je domet transmitera u prostoru koji ima montazne lake zidove i do 100 m a da se u okruzenju od armiranih betonskih blokova, domet krece oko 50m sto je vise nego dovoljno za bilo koji stan ili kucu uz napomenu da ce signal pokriti i napajati kvalitetnim signalom prakticno neogranicen broj Xeo kutija.
Sve u svemu pozitivne reakcije nase publike su se poklopile sa reakcijama na svetskom trzistu pa ne iznenadjuju mnogobrojne nagrade za koncept i kvalitet zvuka koji ovaj program pruza.
Podsecamo potencijalne zainteresovane da ne zaborave na promotivni popust od 10% koji ce trajati do kraja godine a odnosi se na ovu sjajnu seriju. Posetiocima se zahvaljujemo na lepom druzenju i pozivamo Vas da posetite i nas prodajni salon.
Vas Vox Trade

Xeo Xeo 3 w/coverXeo 3Xeo Transmitter


Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu