Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

20.12.2015 Izvestaj sa novembarskog hi-fi sajma 2015

I ovaj sajam je iza nas a izlagaci i posetioci sabiraju utiske. Srecom, posluzilo nas je lepo vreme pa su mnogi audiofili iz Beograda i cele Srbije dosli da vide i cuju novosti na nasem hifi nebu. Kao i ranije, mi smo bili smesteni u sali OSTROG od oko 50m2, pa smo smatrali da su za ovaj prostor zvucnici, DYNAUDIO CONTOUR 5.4 prava mera, sto se kasnije pokazalo kao ispravan potez. Medjutim, kako nam je neposredno pre sajma stigla isporuka sa novim bezicnim FOCUS XD zvucnicima, odlucili smo da Vam predstavimo i njih, pa su i oni svirali naizmenicno po datom rasporedu.
Program smo poceli bezicnim modelom, FOCUS XD 400, koji u svakoj kutiji ima 3 kvalitetna pojacala (jedan po drajveru) od po 150W sto smo, itekako, mogli da cujemo tokom prezentacije. Izvanredno odradjen balans kvaliteta i snage nam daje velike mogucnosti u radu sa ovim zvucnicima. Velika kvadratura i uvek ogroman broj prisutnih (ovoga puta smo izbrojali cak 52 posetioca) nisu ni najmanje smetali ovom sistemu da, na najbolji nacin, pokaze sta moze. Da Vas podsetimo, u pitanju su digitalno, bezicno aktivni zvucnici koji mogu da prenose i reprodukuju signal u HI-RES, sto se veoma jasno culo prilikom reprodukcije muzike sa naseg Apple book-Pro kompjutera, sa koga smo slali muziku u rezoluciji do 24/192. Da bi sve funkcionisalo kako treba, dodali smo MOON 180 Mind kontroler-strimer, pomocu koga smo birali muzicki materijal koji se nalazi na kompu i CD plejeru MOON 260D, dok nam je za bezicno komandovanje sluzio ekran naseg I-pad-a. Nakon ove prezentacije, definitivno smo uvereni da ne postoji sistem koji mozemo da sastavimo koristeci klasicne komponente (pasivni zvucnici, pojacalo, izvor itd) a da moze ovako dobro da svira, i to, za isti novac koliko kosta sistem Focus XD400. Namerno kazem sistem Focus XD400, jer on u sebi sadrzi pojacala, DAC, aktivnu skretnicu, predpojacavacki deo i prijemnik, sto znaci da treba samo da dodamo izvor. Po Vasim komentarima i pozivima, mozemo da konstatujemo da niste ostali ravnodusni prema ovom novom lepotanu Dynaudio-a.
Drugi deo prezentacije je bio baziran na klasicnom Hi-end sistemu, za ciju osnovu smo izabrali vrhunski zvucnik iz serije Contour model 5.4S. Ovoga puta za amplifikaciju smo odabrali Elektrocompaniet par, pojacalo snage AW 250R sa 2× 250 W (u klasi „A“) i predpojacalo EC 4.8. Muziku smo slusali sa MOON CD plejera 260D i naseg kompjutera koji je bio bezicno povezan pomocu MOON 180 Mind strimera. Kao i kod Focus XD400, za bezicno komandovanje celim sistemom smo koristili nas I-pad. Kod oba sistema koristili smo odgovarajuce Transparent Audio kablove po celoj liniji, sto je svakako doprinelo boljem kvalitetu zvuka i odlicnom opstem utisku.
Velikom posetom i Vasim komentarima koje smo dobili za vreme i nakon sajma smo veoma, veoma zadovoljni, sto pokazuje da nas trud nije bio uzaludan. Kao i ranijih godina veliki broj ljudi u sali Ostrog, koji uzivaju u programu, govori nam da su i posetioci bili veoma zadovoljni zvukom, ali i opustenom atmosferom i diskusijom oko muzike koju smo slusali, izvodjacima i uredjajima koji su svirali.
Nadamo se da ce nasi poslovni partneri tokom sledece godine prikazati nesto novo, pa cemo,shodno tim novostima, opet za Vas pripremiti neko iznenadjenje i nagraditi Vas sjajnim zvukom i druzenjem kao i uvek do sada. Za sve dodatne informacije mozete nam se javiti ili jos bolje doci u nas salon, kako bi iz prve ruke dobili odgovore na Vasa pitanja.
Do tada, zelimo Vam dobro zdravlje, neki nov uredjaj i puno kvalitetnih diskova ili ploca.
Vas Vox TradePriključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu