Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

16.09.10 Novi VTL MB 450 MkIII

MB 450 MkIII

Na ovogodisnjem CES-u VTL je publici predstavio nove monoblokove is serije Signature. Prema obecanju ljudi iz VTL-a sada se i na svetskom trzistu u prodaji moze naci ovo novo i znacajno poboljsano pojacalo iz Signature serije – model MB 450 MkIII. Model MB 450 je i do sada vazio za izuzetno kvalitetno i pre svega muzikalno pojacalo snage ali su najnovije izmene u dizajnu podigle njegove kvalitete na jos visi nivo. Serija Signature je vec po svim parametrima predstavljala referentni nivo kvaliteta, pa je audiofilima sirom sveta bilo interesantno sta ce nam to VTL ponuditi a da bude cujno bolje od “starog” modela. Akcenat izmena je stavljen na unapredjenje nekih strujnih kola kao i uspesno resavanje rada cevnih pojacavaca sa zvucnicima niske osetljivosti koji su uvek veoma komplikovani tokom koriscenja. Vlasnicima novog MB 450 MkIII su ponudjene 4 opcije (Low, Mid, High i Max) podesavanja damping faktora od koga zavisi kvalitet kontrole zvucnika kao i dubine reprodukcije najnizeg basa. Tu je i opcija podesavanja izlazne impedanse cime se pojacalo u potpunosti prilagodjava zvucnicima. Na ovaj nacin se vrsi apsolutna optimizacija veze pojacalo-zvucnici sto rezultuje daleko boljim i prirodnijim zvukom. Znacajno je poboljsan i dizajn balansiranih kola kao i kvalitet izlaznih trafoa sto je dinamiku i agilnost zvuka podiglo na jos visi nivo.

Upotrebljene su znacajno kvalitetnije pasivne komponente, od kojih bi posebno izdvojili premium Mundorf silver coil kondenzatore sto sa ostalim unapredjenima daje potpuno nov i veoma cujno bolji kvalitet.

Prvi testovi su pokazali prednosti primenjenih tehnologija pa sada prakticno ne postoji zvucnik koje ovo i inace veoma snazno pojacalo nece lako i cvrsto kontrolisati bez obzira na vrsu muzike ili njenu dinamicku kompleksnost. Bas je sada jos snazniji, dublji, brzi i bolje kontrolisan dok su srednji tonovi jos opusteniji i jos boljom sinergijom sa nizim i visokim spektrom. Tonska stabilnost i prirodna lepota visokih tonova ce i Vas oduseviti. Kao i do sada proizvodjac preporucuje i koristi cevi 6550C ili njihovu alternativu u vidu nesto mekse i manje energicne KT-88. Kako novi modeli za vlasnike „starih” verzija mogu predstavljati potencijalni psiholoski problem proizvodjac je predvideo varijantu upgrade seta na verziju MkIII sto ce im omoguciti da i dalje imaju poslednju verziju ovog zaista vrhunskog pojacavaca. Ako pomislite da je ovo kraj, varate se, jer su tu njihova bolja ali i skuplja braca VTL S400 i Seigfried monoblokovi pa razmisljate i skupljajte novac ne bi li i Vi postali srecni i zadovoljni vlasnici ovih lepotana.Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu