Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

21.03.18 ACE - „All in One Music Player“

Od svoje pojave na trzistu audio uredjaja Moon ACE nize samo nagrade i uspeh. Za nepune 2 godine zivota je dobio cak 17 nagrada od najuticajnijih audio casopisa i magazina. Moze se slobodno reci da ne postoji casopis koji ga je testirao a da mu nije dao nagradu za: „NAJBOLJI UREDJAJ U KLASI“, „PROIZVOD GODINE“, „EDITOR CHOICE“, „HIGHLY COMMENDED“, “BEST BUY”, itd sto je zaista impresivno.
Ne postoji uredjaj koji je toliko nagradjivan i hvaljen kao Moon Neo ACE.
Sa njim je sve veoma jednostavno, samo ga treba povezati sa parom zvucnika i internetom i Vi cete biti spremni za potpuno uzivanje u muzici i odlicnom zvuku. ACE Vam pruza potpuno nove mogucnosti lako i brzo. Baza ACE sistema je veoma kvalitetno pojacalo od 2×50W (na 8 oma) koje ce energicno pokrenuti veliki broj zvucnika. Pored pojacala tu je i high resolution DAC sa DSD decoding sistemom do DSD 256 kao i PCM processor sa 32 bit/384 kHZ. Da bi digitalni segment bio kompletan integrisan je i MIND modul koji omogucava trenutan pristup i koriscenje muzickih internet biblioteka, a tu je i Bluetooth® with Qualcomm aptXTM audio support. Posebna paznja je poklonjena softveru koji je prilagodjen TIDAL muzickoj biblioteci, koja vazi za najkompletniju. Pored veoma kvalitetnog digitalnog segmenta u ACE je dodat i moving magnet (MM) phono preamp, sjajna vest za sve ljubitelje analognog zvuka cime ACE zaokruzuje celinu. Koncept “sve u jendom” je veoma popularan zbog visestrukih mogucnosti, ali pored fleksibilnosti sa ACE dobijate i veoma visok kvalitet svakog pojedinog segmenta, pa samim tim i uredjaja u celini sto ce, sigurni smo, zadovoljiti i najzahtevnije audiofile koji ce uzivati u ovom novom MOON pojacalu.
Ovo je jos jedan veliki razlog da nas posetite…08.03.2018 Novo iz Electrocompaniet-a - EC Living

Electrocompaniet je odlucio da trzistu ponudi jedan potpuno drugaciji pristup vrhunskom zvuku i dizajnu koji je predstavljen u novoj seriji nazvanoj EC Living. Ovo je elegantna minimalisticka varijanta izvanrednog zvuka uz veoma pristupacne cene po cemu je firma Electrocompaniet odavno poznata. U ponudi je pet proizvoda koji ce se po svom dizajnu lako uklopiti uz Vas enterijer a izuzetno kvalitetan zvuk ce sigurni smo prevazici sva Vasa ocekivanja. Imena EC Living uredjaja su data po mnogobrojnim rekama u Norveskoj gde je ova linija projektovana i gde se kao i svi ostali Electrocompaniet uredjaji i prave.
Na prvom mestu je TANA SL-1 koja je zapravo aktivni wireless zvucnik sa ugradjenim DAC-om i strimerom. Na ovo mozete dodati TANA L-1 koji je aktivni wireless zvucnik i tako dobiti idealan stereo bezicni par. Pojacala su snage 150W dok je DAC radjen u HD formatu (24/192). Za one kojima treba samo HD DAC-strimer tu je prelepa RENA S-1 a onima koji vec imaju pasivne zvucnike preporucujemo RENA SA-1 koji ima i kvalitetno stereo pojacalo od 2× 75W. Ako zelite vise basa tu je SIRA L-1 bezicni Subwoofer sa ugradjenim snaznim pojacalom od 200W. Aktivnom basu od 7 inca pomazu i dve pasivne membrane od 7 inca sto omogucava reprodukciju bas podrucja sve do impresivnih 30 hz (-3 db)
Atraktivan dizajn dopunjuju i isticu tri prelepa finisa (crni, srebrni ili bronzani) pa je na Vama da izaberete odgovarajuci i uklopite ga uz Vas enterijer.
Potpuno smo sigurni da cete uzivati u nekom od EC Living sistemu.21.12.2017 Dynaudio multiroom revolucija - Music Systems

Dynaudio ce u 2018 godinu uci sa novim bezicnim sistemom koji ce predstaviti pocetkom januara u Las Vegas-u. Ovaj novi multiroom revolucionarni sistem se sastoji od cetiri inteligentna bezicna i aktivna zvucnika. Svaki drajver ima svoje visoko kvalitetno pojacalo, posebno prilagodjeno svakom zvucniku uz mogucnost finog podesavanja i prilagodjavanja razlicitim prostorima. Nije vazno gde cete staviti zvucnik u Vasoj sobi jer ce Dynaudio RoomAdapt tehnologija sama, veoma precizno podesiti zvuk prema trenutnom polozaju zvucnika. Kvalitet zvuka ce uvek biti maksimalan i zahvaljujuci NoiseAdapt sistemu koji ce podestiti ton kontrole i jacinu prema trenutnoj situaciji u tom prostoru. Fenomenalno, zar ne :-)
Da bi se lakse prilagodili enterijeru ponudjene su cetiri lepe pastelne boje (Light Gray, Dark Gray, Red and Blue finish) koje ce kupcima omoguciti lako uklapanje uz svaki prostor.
Svi zvucnici iz ove familije mogu koristiti Wi-fi, Spotify Connect, Tidal, Vtuner,aptX Bluetooth, Ximalaya i Apple AirPlay. Takodje je moguc pristup DLNA uredjajima koji su u kucnoj mrezi. Svi modeli prihvataju USB i 3,5mm analogni ulaz. Music 5 i Music 7 imaju dodatni opticki ulaz koji podrzava signal do 24/96 dok, Music 7, dodatno ima i HDMI konektor koji ga pretvara u soundbar. Uz pomoc Dynaudio aplikacije je moguce koristiti maksimalno 6 zvucnika u multi room grupaciji.
U ponudi su sledeci modeli:
Music 1: Mozete ga prikljuciti na struju ali ga mozete slusati i uz pomoc ugradjenog baterijskog napajanja cije trajanje je oko 8 sati. Ovaj kompresioni zvucnik se sastoji od jednog bas zvucnika precnika 4 inca i visokotonca od 1 inca. Ukupna snaga zvucnika je 80 W tj. svaki drajver ima iza sebe posebno prilagodjeno pojacalo od 40W uz frekventni opseg zvucnika od solidnih 50-20.000hz, bit rate je 16-24 i sample rate 32-96khz.
Music 3: Kao i predhodni model daje mogucnost upotrebe baterijskog napajanja ili struje. Baterijsko napajanje Vam omogucava oko 8 sati rada. Ovaj kompresioni zvucnik ima jedan bas drajver od 5 inca i dva visokotonca od 1 inca uz napomenu da svaki drajver iza sebe ima pojacalo od 40 W sto ukupno iznosi 120W sinusne snage. Frekventni opseg je nesto veci i pruza se od 47-20.000 hz, dok je bit rate 16-24 a sample rate 32-96khz. Komandovanje zvucnicima se moze vrsiti rucno preko dugmandi na samom zvucniku ili uz pomoc daljinskog komandera.
Music 5: Ova izuzeto kvalitetna kutija je nesto vecih dimenzija koja radi na bas refleks principu. Zbog veceg broja drajvera i vece potrosnje mozemo ih koristiti samo uz upoterbu struje iz mreze. U centralnom delu se nalazi jedan bas drajver od 5 inca, dva srednjetonca od 3 inca i dva visokotonca precnika 1 inc na bokovima zvucnika. Zbog vecih zahteva svaki drajver iza sebe ima posebno prilagodjeno pojacalo od 50W sto ukupno iznosi 250 W sinusne snage. I uz ovaj model se isporucuje veoma lepo dizajniran daljinski upravljac. Frekventni opseg je nesto veci i pruza se od 45-20.000 hz, dok je bit rate 16-24 a sample rate 32-96khz.
Music 7: Top model ove serije se zbog vece potrosnje, takodje koristi samo uz strujno napajanje. Kutija je bas refleks tipa i ima dva basa od 5 inca, dva srednjetonca od 3 inca i dva visokotonca od 1 inca. Svaki drajver ima sopstveno veoma kvalitetno pojacalo snage od 50W sto ukupno cini 300W sinusne snage. Frekventni opseg se prostire od 40-20.000 hz, dok je bit rate 16-24, a sample rate 32-96khz. Ovaj model takodje ide u paketu sa daljinskim komanderom.
Velike mogucnosti, pristupacna cena i poznati Dynaudio kvalitet su veliki razlozi da se i Vi odlucite za kupovinu jednog od ponudjenih modela. Sve one koji nestrpljivo iscekuju nove zvucnike mozemo da obradujemo informacijom da ce prve isporuke krenuti sredinom januara 2018, a mi cemo ih imati u svim bojama odmah nakon toga.15.11.17 Hi-Fi show 2017 – Holiday Inn

Na ovogodisnjem hifi sajmu smo Vam predstavili dva razlicita sistema koji su prilagodjeni velicini sobe ali razlicita i po vrsti amplifikacije koju smo koristili.
Veci sistem smo postavili u sali OSTROG i on je bio baziran na podnostojecim zvucnicima DYNAUDIO Contour 30 koji su tokom prezentacije potvrdili svoj izuzetan kvalitet i predstavljaju pravi best buy. Posetioci su i sami mogli da se uvere zbog cega su ove kutije dobile tako mnogo pohvala u strucnoj stampi. Amplifikacija je bila poverena kombinaciji Electrocompaniet monoblokova AW 180 (2× 180W) i cevnom predpojacalu VTL TL 5.5. Ispostavilo se da je ovo dobitna kombinacija koja je dala svoj znacajan doprinos postizanju zvuka najviseg kvaliteta. Pravi biser i premijera na nasem trzistu je bio digitalni “front end” francuske firme METRONOME koja je u svetu poznata po vrhunskim konverterima i jos boljim CD transportima pa ste videli i culi njihovu kombinaciju T8 (CD transport) i C8+ converter koji ima dva moda rada (cevni i tranzistorski). Njihov znacaj za postizanje izuzetnog kvaliteta zvuka treba takodje istaci. Tu su i nezaobilazni kablovi americke firme TRANSPARENT AUDIO nivoa ULTRA koji su pomogli da sistem “dise” i radi kako treba. Postignutim zvukom ovog sistema smo veoma zadovoljni, sto su nam potvrdili mnogi posetioci dajuci pozitivne komentare i pohvale tokom sajma ali i nakon njega na cemu im se i ovim putem zahvaljujemo.
Manji sistem koji smo postavili na prvom spratu u sobi 212 bazirali smo na jubilarnim zvucnicima Dynaudio model Special 40 i lampaskom integralnom pojacalu VTL IT 85 (2×60W). Zvezda ove prezentacije su bili zvucnici Special 40 koji su svoju svetsku premijeru imali na ovogodisnjem hifi sajmu u Minhenu a u cast obelezavanja 40 godina izuzetno uspesnog rada firme Dynaudio. Tokom prezentacije smo se uverili da je nas izbor amplifikacije bio ispravan tako da su S40 mogli da pokazu sve svoje kvalitete uz ovaj VTL integralni pojacavac. Nasa prezentacija je potvrdila navode koje smo nasli u revijama koje su testirale ovo pojacalo i koje kazu da je VTL IT 85 jedan od najboljih cevnih integralnih pojacala koje mozete naci na svetskom trzistu. Digitalni zvuk je bio poveren najnovijem CD plejeru firme Metronome modelu Le Player 2S koji je pokrio CD i DSD format koji smo slusali sa naseg kompjutera i strimera Mind-180 koji se nalazio u MOON 380D. Pored impresivnih tehnickih karakteristika ovaj CD nas je odusevio prirodnim, detaljnim i leprsavim zvukom. Novajlija Le Player 2S se zaista pokazao u najboljem svetlu pa smo potpuno sigurni u njegov veliki uspeh na svetskom trzistu. I ovde smo koristili kablove Transparent Audio ali nizeg nivoa – SUPER koji su doprineli kvalitetnoj reprodukciji zvuka. Ovaj dobro osmisljen i upakovan sistem je bio jedno od najprijatnijih iznenadjenja ovogodisnjeg sajma pa ne cude mnogi pozitivni komentari i pohvale.
Velika poseta i uvek puna sala su nam najbolji pokazatelj kvaliteta za ono sta smo Vam pripremili i prikazali pa stoga mozemo biti veoma zadovoljni. Sve one koji su zainteresovani i zele vise informacija o firmama koje predstavljamo na nasem trzistu pozivamo da nas posete kako bi ponovo mogli da cuju ono sto bi bilo interesantno za njih. Mi cemo se sa svoje strane potruditi da u dogovoru sa Vama napravimo najbolju mogucu kombinaciju i zvuk za Vas novi sistem. Adresu i kontakte znate pa se javite i dodjite…

Vas VOX TRADE24.10.17 Hi-Fi show 4. i 5. novembra – Holiday Inn

Ovogodisnji audio sajam je planiran za prvi vikend novembra, koji se odrzava, kao i ranije u hotelu Holiday Inn. Prema nagovestaju organizatora ova godina ce biti rekordna po broju izlagaca uz mnogo novosti sto su veliki razlozi za Vasu posetu.
Za ovogodisnji hifi sajam smo Vam pripremili dva sistema prilagodjena razlicitim velicinama soba.
Veci sistem ce tradicionalno biti u sali OSTROG i on ce biti baziran na mnogo hvaljenim podnostojecim zvucnicima DYNAUDIO Contour 30 koji predstavljaju pravi high-end i best buy. Da bi DY Contour 30 radili kako treba pomoci ce im “mali” monoblokovi Electrocompaniet AW 180 i cevno predpojacalo VTL TL 5.5. Ono sto ce biti premijera na nasem trzistu je francuska firma METRONOME koja je u svetu poznata po sjajnim konverterima i jos boljim CD transportima pa smo za Vas odabrali njihovu vrhunsku kombinaciju T8 (CD transport) i C8+ converter koji ima dva moda rada (cevni i tranzistorski). Audiofilima ce ova varijacija svakako biti veoma zanimljiva za slusanje a moci cete i napraviti razliku u zvuku izmedju ova dva koncepta. Ova funkcija je veoma prakticna jer omogucava lako prilagodjenje svim vrstama i zanrovima muzike. Na kraju tu su i nezaobilazni kablovi americke firme TRANSPARENT AUDIO koji ce pomoci da sve radi kako treba.
Na drugom spratu u sobi 212 ce biti postavljen manji system koji je primeren prostoru od 22m2 a zvezda ove prezentacije ce biti jubilarni model Dynaudio Special 40 koji je premijerno predstavljen ove godine u Minhenu a u cast obelezavanja 40 godina izuzetno uspesnog rada. Ovi prelepi zvucnici ce raditi u paru sa cevnim integralnim pojacalom VTL IT 85 dok ce digitalni zvuk biti poveren novom CD Plejeru Metronome Le Player 2S. Imajuci u vidu da ovaj CD plejer ima sve potrebne ulaze i izlaze njega cemo koristiti i za reprodukovanje muzike sa kompjutera kako u CD tako i u DSD formatu. Ova kombinacija ce verujemo, oduseviti ljubitelje novih tehnologija i zvuka sa interneta.
Kao sto vidite ove godine smo Vam pripremili dosta novosti i dva izuzetno kvalitetna i muzikalna sistema pa zato pozivamo sve ljubitelje dobrog zvuka i sve zainteresovane da dodju i zajedno sa nama uzivaju u vrhunskom dozivljaju zvuka visoke vernosti.
Da ne zaboravimo, svi oni koji kupe ili kaparisu komponente koje ce biti izlozene na sajmu platice ih 20% manje :-). Ovo vazi za nedelju pre i nedelju posle sajma.
Vidimo se uskoro Vas VOX TRADEPriključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu