Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

20.08.21 VAZNO OBAVESTENJE

Postovani Audiofili,
Verovatno ste vec culi da se zbog renoviranja Sava Centra posle 30 godina boravka u njemu moramo preseliti na drugu lokaciju. Nasa nova kuca se nalazi u neposrednoj blizini opstine Novi Beograd i novog Merkatora pa ce i oni koji Beograd ne poznaju dobro lako doci do nas. U pitanju je zgrada BEOPLOVA i JUGOAGENTA (vidi sliku) preko puta koje se nalazi veliki parking a moguce je besplatno na 2 sata parkirati vozilo u garazi novog Merkatora.
Na novoj lokaciji pocinjemo sa radom od 1 septembra uz napomenu da su svi nasi telefoni i mail adresa nepromenjeni pa nam se u slucaju potrebe uvek mozete javiti.
Srdacan pozdrav i do skorog vidjenja u nasem novom prostoru
Vas VOX TRADE
ul. Bulevar Mihajla Pupina 165a1.07.21 New Heritage Special

Nakon skoro dva meseca iscekivanja i nama su stigli novi jubilarni Heritage Special zvucnici. Ovaj model je napravljen sa zeljom da ljubitelje dobrog zvuka i Dynaudio zvucnika podsete na njihove legendarne predhodnike kako po dizajnu tako i po karakteru zvuka. Naravno Heritage je projektovan na bazi najboljih i najnovijih Dynaudio komponenata pa je i krajnji rezultat vise nego sjajan ali i ocekivan sto su pokazali i prvi testovi.
Prednja visokotonska ploča je preuzeta od legendarnog visokotonca Esotar T330D kako bi podsetio na stara vremena. Međutim, iza toga je najmodernija visokotonska jedinica Esotar3 – koju mozete naci i u vrhunskoj seriji Confidence. To je najfiniji, najsofisticiraniji visokotonac koji je Dynaudio ikada proizveo i koji sadrži veću zadnju komoru, snažni aerodinamični neodimijski magnet, unutarasnju kupolu Hexis koja smanjuje rezonanciju i Dynaudio karakterističnu precizno izradjenu meku svilenu kalotu.
Vrhunski dizajn bas jedinice kod Heritage Special-a je zapravo poboljsana verzija one koju biste pronašli u modelu Evidence Platinum od 85 000 euro. Bas zvučnik 18W75 XL Heritage Special deli eksponencijalnu konstrukciju membrane verzije modela Evidence, ali koja je zahvaljujuci novim resenjima podignuta na jos visi nivo. Poboljšana zavojnica koristi klasični aluminijski dizajn s unutarnjim magnetima, sada na staklenom vlaknu. Novi magnetni sastav koristi i neodimijske i feritne magnete za fino podešavanje oko namotaja zavojnice, što smanjuje drugi harmonik i poboljšava jasnoću zvuka. Novi asimetrični Nomex spajder, koji mozete naci na Confidence i Contour“i” modelima daje još veću kontrolu kretanja membrane.
Mozak svakog zvucnika je skretnica ovoga puta prvog reda sa preciznom korekcijom faze. Upotrebljene su najkvalitetnije komponente kao sto su Mundorf Evo Oil kondenzatori, Ultra Hi level WBT 710 Cu mC NextGen terminali i jos mnogo, mnogo toga.
Ovaj specijalni model ce biti izradjen u limitiranoj seriji od 2500 pari a broj Vaseg para mozete videti na kutiji i na Dynaudio privesku za kljuceve koji dobijate kao mali poklon.
Sve u svemu rezultat je vise nego impresivan pa sada i kod nas mozete videti i cuti ovaj po svemu izuzetan model zvucnika.19.05.21 Nova Contour "i" serija

Contour serija je nastala davne 1986 godine i od tada smo videli i culi nekoliko verzija. Predposlednja je predstavljena 2016 i donela je dosta znacajnih novosti koje je trziste izuzetno dobro prihvatilo. Sva tri modela su odlicno ocenjeni kako od strucne kritike tako i od audiofila a narocito najmanji Contour 20 koji je prakticno dobio sve nagrade u klasi koje se mogu dati nekom zvucniku.
Realno, nekih posebnih razloga za poboljsanja i nije bilo ali inzenjeri Dynaudia nisu sedeli skrstenih ruku pa su neumorno radili i uz pomoc “cuda tehnike” o kome smo pisali u jednom od predhodnih postova koje je nazvano JUPITER krajem prosle godine su nam prikazali poboljsanju seriju Contour kojoj je dodato jedno malo “i”. Sati i sati eksperimenata i rada su se isplatili i sada je pred nama nova Contour “i” serija koja apsolutno zasluzuje sve pohvale.
Sta je novo kod ove poboljsane “i” linije? Vizuelno se gotovo nista nije promenilo ali je sve ostalo novo pa mozemo slobodno reci da su u pitanju potpuno novi zvucnici u starom odelu.
Novi visokotonac Esotar 2i je iz serije Confidence preuzeo genijalno resenje HEXIS koje doprinosi mnogo manjem izoblicenju a frekventna kriva je ravnija.
Na modelima Contour 20i, 30i i 25Ci basovi su dobili NOMEX spider i sada zvuce dosta prirodnije i imaju bolju kontrolu. Kod modela Contour 60i je povecan magnet na bas drajveru dok je voice coil sada izradjen od glass-fibre materijala. Ovo je rezultovalo tacnijim i cvrscim basom cak i pri veoma glasnom slusanju muzike.
Kod modela Contour 60i imamo i srednjetonac koji nije menjan ali je komora iza njega modifikovana cime su smanjene rezonance pa je samim tim i zvuk ovog odlicnog srednjetonca postao jos bolji.
Skretnica kao srce sistema na Contour 20i, 30i I 25Ci su modifikovane kako bi se dobila linearnija kriva dok je kod Contour 60i skretnica potpuno nova i prilagodnjena novim drajverima.
Ukupan damping svih kutija je promenjen i optimizovan prema novom okruzenju. I predhodna serija je pripadala pravoj High End kategoriji ali je nova linija u svakom pogledu otisla ozbiljan korak dalje pa je i zvuk novih Contour zvucnika postao jos leprsaviji, brzi i prirodniji sto uz ne promenjene cene predstavlja lep poklon ljubiteljima dobrog zvuka i buducim kupcima koji ce sada jos vise uzivati u vrhunskom zvuku.19.04.21 Confidence 30

Serija Confidence je od nastajanja uvek predstavljala nesto posebno u firmi Dynaudio. Sve najbolje sto Dynaudio ima primenjuje se upravo na ovoj seriji pa je vrhunski zvuk koji nam oni pruzaju potpuno logican rezultat. Pravi audiofili ce biti zadovoljni jer ponuda od 4 modela pokriva sve zahteve pa je lako izabrtati model koji ce najbolje odgovarati velicini sobe ali i finansijama. Kao sto mozete videti na slici Confidence 30 se nalazi u pazljivo odabranom drustvu gde je amplifikacija MOON a digitalni front end francuski Metronome sto je apsolutna garancija za odlican zvuk. Confidence 30 se pokazao kao najpopularniji od podnostojecih modela pa je upravo taj model opet kod nas mada verujemo da ce uskoro naci svoj novi dom.26.02.21 METRONOME AQWO

CD Player Metronome AQWO je prvi put predstavljen na minhenskom HighEnd sajmu u maju 2018. To je prvi SACD player koji je firma Métronome proizvela i time dala novi kvalitet ovom player-u. Prakticno odmah po izlasku na trziste je dobio bezbroj nagrada za kvalitet a od najuticajnije kineske revije “HiFi review” u veoma jakoj konkurenciji dobija nagradu za najbolji SACD player za 2019 godinu. Nagrade su se nizale pa je i Japanska revija “Super AV” modelu AQWO dodelila nagradu za najbolji CD/SACD player za 2020 godinu. Sve ovo potvrdjuje zaista izuzetan ukupan kvalitet proizvoda firme Metronome a posebno ovog CD player-a.
Kao i sve kombinacije koje je dizajnirao Métronome, AQWO pruza apsolutno analogni kvalitet zvuka. Uređaj ima brojne digitalne ulaze i izlaze, što omogućava upotrebu vise različitih izvora. Veliki 6,5-inčni display osetljiv na dodir je veoma funkcionalan i lako se čita s velike udaljenosti.
Po želji se AQWO može u izlazu opremiti lampama sto ce ovom vrhunskom CD player-u podici kvalitet na jos visi nivo. Kao i svi konverteri firme Metronome, AQWO dekodira PCM i DSD (do x8 = DSD 512).
U estetskom smislu novi AQWO je lepsi i masivniji od starijih generacija uređaja iz Metronoma, a dostupan je u srebrnoj i crnoj boji.Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu