Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

19.04.21 Confidence 30

Serija Confidence je od nastajanja uvek predstavljala nesto posebno u firmi Dynaudio. Sve najbolje sto Dynaudio ima primenjuje se upravo na ovoj seriji pa je vrhunski zvuk koji nam oni pruzaju potpuno logican rezultat. Pravi audiofili ce biti zadovoljni jer ponuda od 4 modela pokriva sve zahteve pa je lako izabrtati model koji ce najbolje odgovarati velicini sobe ali i finansijama. Kao sto mozete videti na slici Confidence 30 se nalazi u pazljivo odabranom drustvu gde je amplifikacija MOON a digitalni front end francuski Metronome sto je apsolutna garancija za odlican zvuk. Confidence 30 se pokazao kao najpopularniji od podnostojecih modela pa je upravo taj model opet kod nas mada verujemo da ce uskoro naci svoj novi dom.26.02.21 METRONOME AQWO

CD Player Metronome AQWO je prvi put predstavljen na minhenskom HighEnd sajmu u maju 2018. To je prvi SACD player koji je firma Métronome proizvela i time dala novi kvalitet ovom player-u. Prakticno odmah po izlasku na trziste je dobio bezbroj nagrada za kvalitet a od najuticajnije kineske revije “HiFi review” u veoma jakoj konkurenciji dobija nagradu za najbolji SACD player za 2019 godinu. Nagrade su se nizale pa je i Japanska revija “Super AV” modelu AQWO dodelila nagradu za najbolji CD/SACD player za 2020 godinu. Sve ovo potvrdjuje zaista izuzetan ukupan kvalitet proizvoda firme Metronome a posebno ovog CD player-a.
Kao i sve kombinacije koje je dizajnirao Métronome, AQWO pruza apsolutno analogni kvalitet zvuka. Uređaj ima brojne digitalne ulaze i izlaze, što omogućava upotrebu vise različitih izvora. Veliki 6,5-inčni display osetljiv na dodir je veoma funkcionalan i lako se čita s velike udaljenosti.
Po želji se AQWO može u izlazu opremiti lampama sto ce ovom vrhunskom CD player-u podici kvalitet na jos visi nivo. Kao i svi konverteri firme Metronome, AQWO dekodira PCM i DSD (do x8 = DSD 512).
U estetskom smislu novi AQWO je lepsi i masivniji od starijih generacija uređaja iz Metronoma, a dostupan je u srebrnoj i crnoj boji.20.01.21 Jos jedna nagrada za METRONOME Le DAC

Da je francuski Metronome firma koja pravi vrhunske konvertere i CD transporte to odavno znate. U prilog tome je nagrada poznatog audio sajta “Enjoy the Music” koju je dobio Metronome Le DAC za najbolji konverter u 2020 godini a o tome smo pisali u jednom od predhodnih tekstova.
Ali, pohvalama i nagradama nije kraj, pa je i cuveni engleski hi-end magazin “HiFi +” takodje proglasio Metronome Le DAC za konverter 2020 godine sto mu daje jos vecu tezinu i potvrdjuje izuzetan kvalitet.
U bezbrojnim uporednim testovima uverili smo se u zaista vrhunske karakteristike Le DAC-a pa Vam preporucujemo da i Vi poslusate ovaj izvrsni konverter ciji zvuk ce Vam docarati svu lepotu i muzikalnost koju su nam do sada pruzali samo izuzetno skupe komponente. Naravno Metronom ima u ponudi i kvalitetnije konvertere ali sa dosta vecom cenom pa ovaj Le DAC predstavlja pravi “best buy” tj. konverter koji ce Vam pruziti vrhunski zvuk za prihvatljivu cenu. Ljubitelji digitalnog zvuka i starih dobrih diskova ce biti izuzetno zadovoljni zvukom kombinacije Le DAC + Metronome LP 3 CD transport pa razmisljajte o ovoj sjajnoj kombinaciji.4.1.2021 Srecna Vam nova 2021 godina19.11.2020 Heritage Special

Dynaudio je danas svecano predstavio svoje nove, rucno radjene pasivne zvucnike nazvane “Heritage Special”. Inzenjeri Dynaudia su ga radili u najvecoj tajnosti u Dynaudio Labs. i sada je tu pred Vama.

Heritage Special odaje počast nekim od legendarnih Dynaudiovih zvučnika kao sto su: Crafft, Contour 1, Special Twenty-Fii drugim. Spoljni izgled je nežni retro; iznutra, prkosno moderan. Rucno i veoma pazljivo radjen cabinet u specijalnom furniru americkog oraha je interno ojacan i dodatno “umrtvljen” teskim bitumenom kako bi se povecala krutost i smanjile nezeljene rezonacije. Svaki komad furnira je pazljivo uklapan sa ostatkom furnira na kutiji. Kabinet prolazi kroz tri postupka brušenja i lakiranja pa je tako za izradu svakog potrebno nešto više od tri dana.

Iskoriscena je prednja visokotonska pločica od legendarnog Esotar T330D. Međutim, iza toga je najmodernija visokotonska jedinica Esotar3 – koji mozete naci i u vrhunskoj seriji Confidence. To je najfiniji, najsofisticiraniji visokotonac koji je Dynaudio ikada proizveo koji sadrži veću zadnju komoru, snažni aerodinamični neodimijski magnet, unutarasnju kupolu Hexisa koja smanjuje rezonanciju i Dynaudio karakterističnu precizno izradjenu meku svilenu kalotu.

Vrhunski dizajn bas jedinice kod Heritage Special-a je poboljsana verzija one koju biste pronašli u nedavno ukinutoj seriji Evidence Platinum od 85 000 euro. Bas zvučnik 18W75 XL Heritage Special dijeli eksponencijalnu konstrukciju membrane verzije modela Evidence, ali koja je zahvaljujuci novim resenjima podignuta na jos visi nivo. Poboljšana zavojnica koristi klasični aluminijski dizajn s unutarnjim magnetima, sada na staklenom vlaknu. Novi magnetni sastav koristi i neodimijske i feritne magnete za fino podešavanje oko namotaja zavojnice, što smanjuje drugi harmonik i poboljšava jasnoću zvuka. Novi asimetrični Nomex spajder, koji mozete naci na Confidence and Contour i modelima daje još veću kontrolu kretanja membrane.

Mozak svakog zvucnika je skretnica ovoga puta prvog reda sa korekcijom faze. Upotrebljene su najkvalitetnije komponente kao sto su Mundorf Evo Oil kondenzatori, Ultra Hi level WBT 710 Cu mC NextGen terminali I jos mnogo toga.

Naravno, rezultat je apsolutno vrhunski zvucnik koji ce pruziti mnogo lepih trenutaka vlasnicima u detaljnom i potpuno prirodnom zvuku.

Ova vrhunska monitorska kutija ce kostati 6.000 euro za par i to su zaista sjajne vesti ali postoji i mali problem a to je limitirana kolicina od svega 2.500 pari koji ce biti isporuceni sirom sveta pa pozurite…Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu