Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

14.04.11 Izvestaj - Hi-Files audio show 26.-27. marta 2011.

Publika

Pre svega zelimo da izrazimo veliko zadovoljstvo sto je ova prezentacija dobrog zvuka u ovim veoma teskim uslovima odrzana, a samim tim i da pohvalim izlagace koji su nasli mogucnosti da Vam predstave deo svoje ponude, kao i organizatora koji je i ovoga puta bio na nivou svog zadatka i sirom Vam otvorio vrata Holiday INN-a.
Kako je ulaz bio slobodan nemamo informaciju o broju posetilaca, ali prema konstantnoj guzvi u nasoj sali mislimo da je poseta bila bar na nivou jesenje prezentacije, sto je zaista dobro. Sudeci po vasim pozitivnim komentarima za vreme sajma kao i pohvalama koje od tada dobijamo licno ili elektonskim putem, nasom prezentacijom opet mozemo biti veoma zadovoljni.
Kao sto smo i obecali sistem se sastojao od:

  • Zvucnika DYNAUDIO EXCITE X 32 u crnom klavir laku
  • Integralnog pojacala Electrocompaniet ECI 5 Mk2
  • CD plejera Electrocompaniet ECC-1 i
  • Transparent Audio strujnih, interkonekcionih i zvucnickih kablova (nivo Super)

I ovoga puta smo pokusali da Vam kroz razlicite muzicke zanrove na najbolji nacin predstavimo ovaj relativno pristupacan sistem i sada, nakon vremenske razlike, mozemo reci da smo i uspeli. Sala Mileseva, u kojoj smo bili, je uvek bila puna a kasnije smo culi i komentare mnogih koji zbog uvek velike guzve nazalost nisu uspeli da udju u nasu salu. Sve one koji nazalost nisu bili u mogucnosti da dodju na sajam ili nisu uspeli da udju u nasu salu pozivamo da dodju do nas, kada vec na sajmu nisu uspeli da budu deo ove lepe price.

Nakon subotnje zurke, sa nasim starim prijateljem i velikim audiofilom gosp. Goranom Zivanovicem smo se dogovorili da Vam u nedelju predstavimo i jedan stari trakas TEAC A 7300. Ovaj magnetofon je doziveo odredjene prepravke koje, uz koriscenje specijalnih traka US firme TAPE PROJECT, podizu analogni zvuk ovog nekada slavnog magnetofona na znacajno visi nivo. Ideja firme Tape Project je realizovana tako sto sa master trake koju iznajmljuju, direktno snimaju albume na trenutno najkvalitetnije trake koje se mogu naci na trzistu. Tako snimljene trake se prodaju u paketu kao gotov album. Naravno da se ovaj zvuk razlikuje od zvuka sa mastera zbog nizeg kvaliteta kucnih magnetofona, zbog mnogo manje sirine trake koju koristi obican magnetofon i manje brzine audiofilskih trakasa. Medjutim, kako je u pitanju prva kopija, zvuk apsolutno predstavlja nesto potpuno novo i nesto sto se do sada nije moglo cuti u kucnim uslovima. Ali, kako uvek postoji neko ali, problem je visoka cena jednog ovako snimljenog albuma (500 US$) i za sada veoma mali izbor naslova koji su presnimljeni na ovaj nacin. No, bez obzira na sve, moze se reci da je zvuk koji smo culi bio veoma kvalitetan sa svim osobinama vrhunskog analognog zvuka. Sama pojava magnetofona na prezentaciji je, narocito kod starijih posetilaca, izazvala veliko interesovanje i podsetila ih na mladje dane kada su magnetofoni smatrani ultimativnim komponetama.

Na kraju jos jednom zelimo da Vam se zahvalimo na poseti i prijatnom druzenju i da Vas pozovemo da dodjete do nas, jer smo sigurni da cete naci neku lepu komponetnu ili sistem za sebe i svoju porodicu. Adresu znate pa Vas pozdravljamo i do skorog vidjenja.

Vas VOX TRADE

SistemCeo sistemMagnetofonMagnetofon X32


Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu