Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

10.04.2009 Holiday Inn – prolecni Hi Fi sajam 4.-5. april 2009.

Kao sto smo i najavili tokom prvog aprilskog vikenda je u veoma uspesnoj organizaciji naseg hi-fi magazina HI Files odrzan prvi prolecni hi-fi sajam. U, sada vec poznatom ambijentu, firme koje se legalno bave distribucijom audio uredjaja su se okupile i potrudile da zaljubljenicima u dobar zvuk prikazu neke novosti kojih je bilo, ali i da pokazu kako to moze da zvuci.
Kako je i bilo najavljeno, u subotu, prvog dana, smo povezali novajliju Dynaudio Focus 360 koji je vec po izlasku na svetsku scenu dobio nagrade i pohvale, a ovoga puta smo izabrali SIM AUDIO amplifikaciju i CD plejer. U nasim dosadasnjim nastupima smo gotovo uvek isli sa, pokazalo se provereno, sjajnom kombinacijom Dynaudio + Electrocompaniet ali kako od kraja 2007. god. zastupamo i ovog, po svemu izuzetnog, kanadskog proizvodjaca odlucili smo da nasa amplifikacija i CD budu ovi prelepi “kanadjani”. U ceo posao sa firmom SIM AUDIO, ili popularnije MOON, smo usli zbog velikog broja preporuka kolega distributera ali i zbog okolnosti da DYNAUDIO i SIM AUDIO cesto na sajmove sirom sveta idu zajedno, sto samo govori o njihovoj kompatibilnosti sto je od izuzetne vaznosti kada se razmislja o sklapanju kucnog sistema. U izuzetan kvalitet MOON proizvoda mi smo se uverili, ali je nasa zelja bila da to nase pozitivno iskustvo prenesemo i podelimo sa Vama.
Naravno da su tu bili i nasi omiljeni Transparent Audio interkonekcioni, zvucnicki i strujni kablovi. Dakle nas sistem prvog dana se sastojao od sledecih komponenata:
• Zvucnici: DYNAUDIO FOCUS 360
• Integralno pojacalo: MOON i -7 RS (2×150W)
• CD plejer: MOON SUPERNOVA RS
• Interkonekcioni, zvucnicki i strujni kablovi: TRANSPARENT AUDIO

Postignutim zvukom smo veoma zadovoljni, ali je ipak vaznije da su posetioci bili zadovoljni, a to se lako moglo primetiti po reakcijama, pa cak i aplauzima nakon prezentacije, sto nije bio obicaj u nas.
Da bi i skromnijim audiofilima ponudili jednu od opcija, drugog dana smo sklopili daleko jeftiniji sistem, vredan oko 4.000 EURO, koji je zapravo trebalo da pokaze kako dobro uparen sistem moze da zvuci bez obzira na cenu i snagu izabranih komponenata. Naravno da nije logicno uporedjivati zvuk ova dva, razlicita sistema, ali po reakcijama publike mozemo da zakljucimo da ih je jeftiniji sistem cak jos vise odusevio svojim zvukom i mogucnostima upravo zbog neverovatno dobrog odnosa postignutog zvuka i ukupne cene sistema.
Drugog dana sajma smo slusali sledece:
• Zvucnici: DYNAUDIO FOCUS 140
• Integralno pojacalo: MOON i – 1 RS (2×50W)
• CD plejer: MOON CD – 1 RS
• Interkonekcioni, zvucnicki i strujni kablovi: TRANSPARENT AUDIO

Pokazali smo da kvalitetnih MOON-ovih 50W po kanalu iz Focus-a 140 mogu da izvuku mnogo, bez obzira na to sto se sve desavalo u prostoriji od 48m2. Ni jednom se nije desilo da sistem pokaze bilo kakvu manjkavost ili izoblicenje, cak i kod najkomplikovanijih i najzahtevnijih muzickih materijala. Na ovaj nacin smo pokazali koliko je vazno da se kupuju komponente koje su medjusobmo kompatibilne, a ne komponetne koje je neku pohvalio u nekoj sobi i na nekom nepoznatom sistemu. Da bi izbegli subjektivnost necemo detaljno komentarisati ono sto smo culi ali se nadamo da ce postignuti zvuk ostati u usima mnogih posetilaca.
Sledeci Hi-fi sajam je planiran za septembar 2009. kada cemo Vam predstaviti jednog od apsolutnih lidera u cevnoj amplifikaciji, americkog proizvodjaca VTL koji je inace veoma dobro poznat nasih audiofilima i ljubiteljima lampi.
U medjuvremenu, do sledeceg sajma Vam se zahvaljujemo na lepim recima podrske i ocekujemo Vas u nasem izlozbenom prostoru u okviru SAVA CENTRA u takozvanoj delegatskoj jedinici 34 na 2. spratu.

Vas Vox Trade

Mali sistemRakun DY maskotaSistemMali VT sistemvisokotonci


Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu