Vox Trade distributer za Dynaudio, Electrocompaniet, Transparent, Meridian audio, Fujitsu

Novosti

Sve vesti »

1.6.2017 MINHEN Hi-Fi show Maj 2017

Hi-fi show u Minhenu je opet potvrdio cinjenicu da predstavlja najvazniji audio dogadjaj u Evropi. Ovogodisnja poseta i broj izlagaca su bili veci nego ranije, pa je guzva tokom trajanja sajma bila veoma primetna. Kao i predhodnih godina, bilo je dosta audiofila iz Srbije sto samo pokazuje da je interesovanje za dobar zvuk i kod nas na visokom nivou, ali nazalost ipak nedostaje novac kako bi se ta ljubav prema muzici konkretizovala. Svi oni koji su zeleli i mogli da se predstave bili su tu, a i neki nasi proizvodjaci su uzeli ucesce na ovoj priredbi, sto nas je veoma obradovalo i pokazalo da i mi mozemo da se merimo sa svetom. Nas najbolji i najpoznatiji brend KARAN ACOUSTICS ove godine nije bio prisutan, ali verujemo da ce sledece godine sigurno biti u Minhenu i na najbolji nacin predstaviti nasu zemlju i sve ono sto mi mozemo da ponudimo svetskom hiend-u.

DYNAUDIO je ove godine proslavio 40 godina uspesnog rada i dokazao da se kvalitet uvek isplati, sto su prepoznali mnogi audiofili sirom sveta kupujuci njihove zvucnike. Posle dosta razmisljanja, ipak su se odlucili da jubilarni model bude monitorska kutija, ali sastavljena od izuzetno kvalitetnih komponenata sto smo culi tokom prezentacije na standu Dynaudija a njihova zvezda je upravo bio novi „Special 40“. Neverovatna preciznost uz obilje detalja, neutralnost zvuka i definicija “bas” podrucja su nas odusevili i jos jednom pokazali da su Dynaudio zvucnici uvek u vrhu. U ponudi su dve prelepe boje i potpuno novi sistem slojevitog slaganja furnira, sto dodatno podize ekskluzivnost ovog zvucnika. Jedno veliko BRAVO za ovaj jubilarni model. Mnogo vise detalja o Special 40 uskoro cemo postaviti na sajt, kako bi i vi imali potpun uvid u ovaj model.

METRONOM je takodje imao svoj jubilej i to 30 godina uspesnog rada u digitalnom domenu u kome su postali apsolutna referenca. Ovaj jubilej ce obeleziti model Kalista Dreamplay koji je vec proglasen za najatraktivniji i najmuzikalniji CD transport. Novi su bili i veliki beli zvucnici malo neobicnog oblika ali je ukupan zvuk iako se radilo o prototipu bio solidan. Kada je Metronome u pitanju ipak treba staviti daleko ispred svega njihove CD plejere, transporte i konvertere u cemu odavno predstavljaju svetski vrh.

Kanadski MOON je prikazao nekoliko novosti, mada su neke od njih vec bile predstavljene u Las Vegasu ovog januara. Pre svega bih izdvojio velike i neverovatno lepe monoblokove koji pripadaju seriji EVOLUTION model 888 koliko zapravo imaju i vati po kanalu. U njihovoj sobi su svirali americki zvucnici Wilson Audio ALEXX, DAC/strimer Moon Evolution 780D sa eksternim napajanjem Moon Evolution 820S i predpojacalom Moon Evolution 850P. Moon-ov DAC je zapravo bio prototip koji ce pored mnogih muzickih biblioteka, kao sto je TIDAL, podrzavati i MQA sistem. Serijska proizvodnja ovako unapredjenog DAC-a krece uskoro, a kako nam je najavljeno, MQA sistem ce biti implementiran i u njihove jeftinije modele. Nazlost, za sada nismo u mogucnosti da se prikljucimo na MQA, TIDAL i neke druge muzicke servise, ali uvek postoji nacin… Ovu sobu smo obisli vise puta i zakljucili da je to bio ubedljivo najbolje koncipirani sistem i najbolji zvuk od svega onoga sto smo mogli da cujemo na sajmu. Ovo nase misljenje su potvrdili i neki prijatelji iz Srbije koje smo sreli, ali i strani poslovni partneri sa kojima smo razgovarali, sto je potvrdilo nase misljenje. Interesantno je da je MOON bio prisutan i u sobama nekih drugih proizvodjaca kao sto je americki Nordost a to nije slucajnost.

MERIDIAN, kao jedan od lidera u digitalnom svetu, na ovom sajmu prikazao je vise digitalnih uredjaja koji predstavljaju savrsenstvo u reprodukciji muzike skinute sa interneta, ali bi ovoga puta izdvojili izuzetno dobro ocenjeni MERIDIAN ULTRA DAC sa bezbroj opcija ukljucujuci i MQA sistem koji sve vise osvaja trziste. Od jeftinijih uredjaja, tu je fenomenalni malisa USB DAC EXPLORER 2 koji ce uskoro biti i u nasoj ponudi.

ELECTROCOMPANIET nam je predstavio digitalno bezicni sitem EC Living koji nas je odusevio zvukom, ali i prelepim izgledom i mogucnostima koje ovaj sistem pruza i to uz pristupacnu cenu.

Car-audio je sve popularniji i mnogi proizvodjaci automobila se trude da unaprede zvuk u svojim automobilima kako bi i dobrim zvukom privukli potencijalne kupce. Sve ovo je, naravno uz doplatu, koja nije mala ili se vec nalazi u kolima koja vrede celo bogatstvo, pa vrhunski audio sistem ne predstavlja neko opterecenje za takve kupce. Dynaudio je kompletno zastupljen u programu VW grupe gde spada i Bugati.
Novitete na trzistu mozemo ocekivati krajem avgusta, sto znaci nakon toga i kod nas, a verujemo da ste i Vi nestrpljivi da ih cujete i vidite.

Vas Mladja VojinovicPriključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu