Vox Trade uvoznik i distributer za Dynaudio Xeo

Novi Xeo  by Dynaudio

Kvalitetnu muziku mozemo slusati sa razlicitih sistema ali nikada kao sada, sa novih Xeo zvucnika. To je potpuno nov i inovativan nacin slusanja muzike. Xeo mozete bezicno povezati sa bilo kojim izvorom koji moze da reprodukuje muzicki materijal kao sto su: CD plejer, PC/MAC, mobilni telefon, video plejer,docking station, TV itd. Ovaj novi sistem oslobadja Vas muka oko kupovine odgovarajucih pojacala, predpojacala, konvertera i kablova sto dodatno pojednostavljuje upotrebu ali i znacajno smanjuje cenu Vaseg Xeo sistema. Ne postoji ozbiljniji hifi casopis ili revija koja nije testirala Dynaudio bezicne zvucnike XEO 3 i XEO 5 a da im nije dala bar jednu od godisnjih nagrada. Medjutim, inzenjeri Dynaudia nisu spavali na lovorikama, pa su vec tako uspesne i, kod audiofila izuzetno prihvacene, zvucnike unapredili i predstavili nam nove, sa oznakama XEO 4 i XEO 6. Revolucija koju su napravili prvim XEO modelima se nastavlja i oni su sada jos bolji, impresivniji i muzikalniji, pa ce se mnogi ljubitelji dobrog zvuka jos lakse opredeliti za kupovinu nove DY serije XEO. Poboljsanja se mogu naci u svakom segmentu od amplifikacije, boljih DSP performansi i novog daljinskog upravljaca koji je jednostavniji i funkcionalniji nego pre. Ovakav pristup Vam pruza neverovatno cistu i muzikalnu reprodukciju bez obzira na vrstu izvora koji koristite. Ideja je jednostavna i inteligentna pa se cela stvar svodi na prosto pravilo „plug and play”.

Zahvaljujuci inteligentnom resenju XEO sistema nisu Vam vise potrebni D/A konverteri, zvucne kartice, pojacala, predpojacala i zvucnicki kablovi. HUB prihvata signal rezolucije do 24/96 u analognom i digitalnom formatu i bezicno ga prenosi na Xeo zvucnike koji dalje obradjuju signal i emituju pravi high-end zvuk. Na HUB lako mozete prikljuciti digitalni USB, digitalni koaksijalni kabl, Toslink opticki kabl, analogni RCA kabl i 3,5mm Minijack kabl a sve ove neophodni kablove dobijate uz zvucnike.

Sve je tako jednostavno i lepo da ce, sigurni smo, veliki broj audiofila ozbiljno razmisljati o prelasku na ovaj novi revolucionarni Xeo sistem. Pomocu daljinskog upravljaca mozete pojacavati ili smanjivati jacinu zvuka, paliti ili gasisti sistem i slusati jedan od 5 izvora. Ako zelite da u 3 razlicite sobe slusate razlicitu muziku i to je moguce, lako i brzo, pritiskom na dugme. Xeo zvucnici se mogu nalaziti do 50m udaljeni od emitera i izvora, sto znaci da i u najudaljenijem delu kuce mozete slusati pravi Hi-end zvuk. Vise nije bitno koji izvor cete upotrebiti sto samo potvrdjuje neverovatnu upotrebljivost Xeo sistema.

Zaboravite na komplikacije, ukljucite Xeo zvucnike u struju, povezite izvor zvuka sa HUB-om, pustite Vasu omiljenu kompoziciju, opustite se i uzivajte a nagrade koje su stigle odmah po prezentaciji su logican sled ovog genijalnog projekta.

» read reviews

XEO PDF katalog.

»kliknite na modele za detaljniji prikaz

XEO 2

XEO 2

Ogroman uspeh Dynaudio bezicno aktivne serije XEO je naterao proizvodjaca da postojecoj gami doda nesto manji ali isto tako kvalitetan i efikasan monitorski zvucnik pod nazivom XEO2. Iskustva stecena na vecim i skupljim modelima su primenjena i ovde ali su spakovana u nesto manju kutiju koja je idealna da bude nas desk top zvucnik mada se moze koristiti i kao monitorski zvucnik koji je na odgovarajucem stalku. I ovaj zvucnik mozete prikljuciti na bilo koji uredjaj koji reprodukuje muziku bilo da je u analognom ili digitalnom formatu. Da bi se iz nesto manje kutije dobio high-end zvuk pojacavacki deo je snazniji pa sada svaki drajver iza sebe ima kvalitetno pojacalo od 65W. Da bi povecali upotrebljivost dodata je opcija veoma lakog prebacivanje signala sa Vaseg mobilnog telefona ili tableta preko Bluetooth-a. Sam HUB se nalazi u jednoj od kutija (master) pa ge nije potrebno posebno dokupljivati ali se uvek mogu dodati extender ili Link na koji se vezuje dodatni SUB (sto ce obradovati ljubitelje niskih frekfencija). Kao i kod ostalih zvucnika iz ove serije moguce je koristiti vise pari zvucnika koji ce dobijati signal sa Master zvucnika. Posebna paznja je posvecena aktivnim DSP filterima koji omogucavaju prirodan i veoma linearan zvuk. Lep i elegantan dizajn dopunjuju crni i beli saten klavir lak koji su u ponudi.

Iako skromnih spoljasnjih dimenzija za zvuk se moze reci da pripada pravom high-end segmentu pa uz njihovu nevereovatnu upotrebljivost verujemo da ce i ovaj model biti nosilac mnogih nagrada strucne stampe a ljubitelji vrhunskog zvuka ce uzivati u njemu.

Snaga Woofer: 65 W, Tweeter: 65 W
Potrošnja 6-100 W
Težina 4 kg
Frekventni opseg 40 Hz - 24 KHz
Dimenzije 173 x 255 x 154 mm
XEO 4

XEO 4

Naslednik legendarnog i mnogo nagradjivanog XEO 3 je pred nama a njegovo ime je Dynaudio XEO 4. Za bazu je iskoriscen jedan od najnagradjivanijih Dynaudio monitorskih zvucnika popularni Excite X 14. Na ovakvoj, veoma kvalitetnoj osnovi izvrsene su mnogobrojne dopune kao sto su posebna pojacala za svaki drajver, DAC i prijemnik koji sakuplja informacije sa HUB-a. Rezultat je sjajna montorska kutija izuzetnih performansi koja ce zadovoljiti sve vase kriterijume od estetskih, tehnickih do zvucnih. U poredjenju sa predhodnikom novi XEO 4 zvuci dosta ubedljivije, muzikalnije, snaznije uz cujno vecu dinamiku. Na gornjem panelu se nalazi komandna kupola sa 3 dugmeta pomocu kojih mozete direktno da regulisete glasnocu i da upalite ili ugasite sistem. Prednji gril se sada „lepi” pomocu skrivenih magneta pa sama kutija deluje jos lepse i elegantnije. Za optimizaciju zvuka na zadnoj strani zvucnika cete naci preklopnik pomocu koga mozete prilagodjavati zvuk vec u zavisnosti od polozaja zvucnika u prostoru sto je od izuzetne vaznosti a tu je i lepsi i funkcionalniji daljinski upravljac.

Dakle, zivot moze biti tako jednostavan i u duhu pravila novog XEO pravila „plug and play”

Snaga Woofer: 50 W, Tweeter: 50 W
Potrošnja 5-38 W
Težina 6,4 kg
Frekventni opseg 45 Hz - k23 Hz
Dimenzije 170 x 282 x 246 mm
6.7 x 11.1 x 9.7"
XEO 6

XEO 6

Novi Xeo 6 je prelepa podnostojeca kutija namenjena vecim prostorijama kako bi u takvim uslovima pruzio svoj maksimum uz pravi high-end zvuk ali ovoga puta u wireless opciji. I ovde je sve veoma jednostavno jer opet vazi zlatno pravilo „plug and play” pa slobodno prikljucite Vas iPhone, CD plejer ili PC na emiter i uzivajte u vrhunskom zvuku ovih, po svemu, izuzetnih zvucnika.

Poboljsanja u odnosu na XEO 5 su visestruka, od nesto modifikovanog dizajna sa aluminijumskim nozicama i fiksiranja grila pomocu skrivenih magneta do znacajno poboljsane amplifikacije i DAC-a. Sada svaki drajver ima svoje pojacalo sto cete cuti vec nakon prvog odsviranog tona. Da bi se nove kutije sto bolje prilagodile Vasem prostoru na zadnoj ploci je dodata regulacija EQ pomocu koje prilagodjavate polozaj zvucnika u prostoru jer se zvuk bitno menja u zavisnosti od toga da li su zvucnici postavljeni u uglu, uz sami zadnji zid ili u slobodnom prostoru. Inteligentni sistem ce nakon ukljucivanja jednog od 5 izvora sam prepoznati signal i ukljuciti ga. Nakon prestanka signala sistem XEO 6 sam prelazi u „Stand By” mod. Stabilnost signala je obezbedjena multiband najnaprednijom tehnologijom sto ove zvucnike cini upotrebljivijim nego ikada. Komandovanje ovim sistemom je lako i jednostavno pomocu novog daljinskog upravljaca koji usmeravate za zvucnike dok polozaj HUB-a nije bitan i on moze biti smesten bilo gde u precniku od 50m.

O zvuku ne treba trositi previse reci vec ih treba posusati i izabrati boju, prelepi crni ili beli klavir lak i tada bas nista nece stajati izmedju Vas i muzike koju volite.

Snaga Woofer: 2x50 W, Tweeter: 50 W
Potrošnja 7,4-77 W
Težina 14,7 kg
Frekventni opseg 31 Hz - 23 kHz
Dimenzije 170 x 854 x 246 mm
6.7 x 33.6 x 9.7"
XEO HUB

XEO HUB

XEO HUB povezuje vas muzicki izvor, sta god on bio, i prenosi ga, bezicno, do vasih novih XEO zvucnika u precniku do 50m. Ova, mala i elegantno uoblicena, kutija moze da prihvati 3 digitalna ulaza (opticki, USB i koaksijalni) i dva analogna (RCA i mini jack). Svi digitalni ulazi su HD ready i podrzavaju rezoluciju od 24bits/96kHz sto znaci da mozete slusati Vasu omiljenu muziku u najvisoj rezoluciji. Svi kablovi za povezivanje izvora i HUB-a su u paketu koji dobijate uz njega. Naravno, kupovinom kvalitetnijeg kabla, umesto postojecih, mozete unaprediti i poboljsati zvuk Xeo sistema. Ceo sistem je osmisljen tako da mozete koristiti jedan HUB i emitovati signal u vise soba a u svakoj sobi posebno birati jedan od mogucih 5 signala.

Postojeci softver je podesen tako da se HUB automatski ukljucuje i iskljucuje i sam bira onaj ulaz na kome je dolazni signal. Ako su svi ulazi aktivni daljinskim upravljacem cete moci da izaberete onaj muzicki materijal koji Vam najvise odgovara.

Transmission signal frequencies 2.4 GHz, 5.2 GHz, 5.8 GHz
Wireless signal resolution / sample rate accepts up to 24 bit / 96 kHz
Težina 0.2 kg
Dimenzije 140 x 32 x 105 mm
5.5 x 1.3 x 4.1"
XEO EXTENDER i XEO LINK

XEO EXTENDER i XEO LINK

Za vlasnike velikih kuca i prostora, kod kojih je potrebno da se signal izmedju HUB-a i zvucnika prenese na vece rastojanje od 50m, potrebno je dokupiti XEO Extender koji ce povecati domet sistema za jos 50m, i tako resiti problem prenosa na veca rastojanja, ali bez ikakvih gubitaka u prenosu. Na ovaj nacin povecavate mogucnosti i upotrebljivost XEO sistema.

Ljubitelje kucnog bioskopa ce posebno obradovati dodavanje XEO Link-a koji ce prihvatiti bezicni signal sa HUB-a i preko digitalnog ili analognog izlaza proslediti na neki aktivni SUB, aktivni zvucnik ili bilo koji audio uredjaj koji moze biti povezan sa XEO sistemom.

XEO Extender i XEO Link su deo Dynaudio nove revolucije.

Transmission signal frequencies A: 2.4 GHz, B: 5,2 GHz, C: 5,8 GHz
Wireless signal resolution / sample rate accepts up to 24 bit / 96 kHz
Težina 0,16 kg / 0,16 kg
Dimenzije 120 x 32 x 90 mm / 120 x 32 x 90 mm
Xeo 5

Xeo 5

Uvek je vazno napomenuti da se kompletan Dynaudio program zvucnika projektuje i proizvodi iskljucivo u Danskoj sto je ocigledno kada se vidi ova nova linija. Vizuelni dozivljaj je upecatljiv a upotpunjuju ga beli ili crni klavir lak koji ce se lako uklopiti u Vas enterijer. Xeo 5 je namenjen vecim prostorijama kako bi pruzio svoj maksimum a pravi high-end zvuk ovoga puta u wireless opciji ceka na Vas. Sa Xeo 5 je sve tako jednostavno jer i ovde vazi pravilo „plug and play” prikljucite Vas iPhone, CD plejer ili PC na emiter i uzivajte u vrhunskom zvuku ovih, po svemu, izuzetnih zvucnika.

Xeo 5


011 301 6230
011 301 6231
Milentija Popovi?a 9
11070 Beograd, Srbija

Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu