Vox Trade uvoznik i distributer za Dynaudio Focus XD

FOCUS XD serija

Prateci ogroman uspeh serije XEO a zeleci da odgovore na bezbrojne upite audiofila i strucne stampe, inzenjeri Dynaudia su nam ponudili jos bolji i univerzalniji paket, kome su dali ime Focus XD. Za bazu zvucnika su odabrali veoma cenjene i uspesne modele iz serije Focus pa otuda i ovakvo ime. Kada, na vec izuzetno kvalitetnu osnovu dogradite vrhunska digitalna pojacala, ovoga puta snage od 150W po svakom drajveru, jasno je da ce sve to raditi daleko bolje, mocnije i detaljnije nego ikada ranije. Primenjena amplifikacija i elektronika omogucavaju reprodukciju u punoj rezoluciji 24/192 sto jos na papiru obecava pravi high end zvuk. U praksi se sve to pokazalo jos impresivnije i bolje a na audiofilima je da se, shodno mogucnostima i prostoru, odluce za jedan od tri ponudjena modela. Da bi sto bolje prilagodili Vase nove zvucnike prostoru i ostatku sistema, ponudjene su dodatne mogucnosti pa tako, na veoma lak i jednostavan nacin mozete izvuci iz svog novog sistema, maksimum. Moguce je podesiti ulaznu osetljivost pomocu preklopnika koji ima 3 polozaja, sto svakako doprinosi laksem radu. Tu je i rotacioni kontroler pomocu koga se vrsi podesavanje akustike u zavisnosti od polozaja zvucnika u prostoru. Da bi maksimalno prilagodili zvuk prostoru i ostatku sistema, bas, srednje i visoke frekfencije mozete posebno podesavati pomocu preklopnika koji ima 3 polozaja i tako optimizovati zvuk Vaseg sistema. Sva ova podesavanja se nalaze na zadnoj ploci zvucnika, tako da se podesava svaki zvucnik posebno, sto je veoma vazno.

Kao i XEO, koji predstavlja digitalno aktivnu i bezicnu kutiju, i Focus XD ima ovu mogucnost rada ali to nije sve, jer su dodate jos dve opcije. Svi oni koji iz svog sistema zele da izvuku maksimalnu rezoluciju (24/192), sada je moguce. Potrebno je da iz PC-a ili nekog drugog digitalnog izvora izvucete digitalni signal i dovedete ga kablom do jednog od zvucnika kada cete taj zvucnik postaviti na polozaj „Master“ a iz njega opet digitalnim kablom povezati drugi zvucnik koji ce biti podesen kao „Slave“. Na ovaj nacin dobijate digitano aktivnu kutiju koja ce Vam pruziti apsolutno najkvalitetniji moguci zvuk koji dobijate iz vaseg digitalnog izvora. Treca opcija je pretvaranje Focus XD zvucnika u aktivne kutije koje se napajaju analognim signalom iz nekog predpojacala interkonekcionim kablovima. Imajuci u vidu ogroman potencijal i mogucnosti Focus XD serije, preporucujemo Vam da obratite paznju na sto kvalitetniji izbor digitalnih izvora kao i kablova, sto ce Vam se visestruko vratiti jer su zvucnici prave „akusticne lupe“ pa cete moci da cujete svaku i najmanju sitnicu koja se nalazi na nekom muzickom materijalu. Vec nakon prvog slusanja Focus XD zvucnika bicete odusevljeni njihovim vrhunskim zvukom, ogromnim potencijalom i mogucnostima. Opredeljujuci se za FOCUS XD zvucnike, Vi zapravo kupujete vrhunski ukomponovan sistem koji ce Vam pruziti mnogo sati uzivanja u vrhunskoj reprodukciji Vaseg omiljenog muzickog materijala. Da bi zadovoljili i estetske elemente, u ponudi su moderni crni i beli saten klavir lak ali i klasicni prelepi orahov i rosewood furnir pa birajte...

» read reviews

XEO PDF katalog.

»kliknite na modele za detaljniji prikaz

XD 200

Focus XD 200

Ovo je najmanji model serije XD i jedini monitorski zvucnik ,sto znaci, da, za vrhunsku reprodukciju moramo da mu obezbedimo i kvalitetan stalak kakav je DY stand 6. Svaki od visokokvalitetnih Esotec+ drivera pokrece posebno projektovano pojacalo snage od 150W, sto znaci da jedan zvucnik „pune“ pojacala ukupne snage od 300W a rezultat cete cuti nakon prvih odsviranih tonova. Bice Vam potpuno jasno da je u pitanju zaista pravi hi-end zvucnik ,koji ce Vam pruziti mnogo muzickog zadovoljstva i uzivanja u dobroj muzici. Sve sto je navedeno u uvodnom delu, vazi i za Focus XD 200 pa je na Vama da izaberete boju i ostatak sistema. Focus XD 200 ce predstavljati jedan od najboljih i najuniverzalnijih monitorskih zvucnika koje mozete naci na svetskom trzistu.

Princip kutije Bass Reflex (pozadi)
Zvučničke jednice Woofer: 17 cm MSP, Tweeter 28 mm soft dome
Snaga Woofer Amplifier Power: 150w, Tweeter Amplifier Power: 150 W
Rezna frekvencija skretnice (bass / twitter) 2500Hz
Težina 8,65 kg
Frekventni opseg 39 Hz - 24 Khz
Konekcije
Digital Audio In: RCA 75 ohm Coax, up to 24/192
Analog Audio In: RCA
Digital Audio Out: RCA 75 ohm Coax (To other speaker)
Wireless In: Up to 24 bit 96 kHz
Napajanje: IEC C14
Dimenzije 360 x 198 x 307 mm
XD 400

Focus XD 400

Vrhunske karakteristike osnovnog modela su sa ovim, podno stojecim zvucnicima, jos vise dosle do izrazaja. Prelep dizajn i vrhunske karakteristike vlasniku pruzaju beskrajno uzivanje u snaznom i potpuno prirodnom zvuku. Ovoga puta zvucnu sliku stvaraju tri pojacala po zvucniku sto je mocnih 450W a to je vise nego dovoljno za fantasticnu reprodukciju bilo kog zanra ili muziku ogromne dimamike. Pored elektronike, posebna paznja je posvecena drajverima iz serije Esotec+ koji su posebno prilagodjeni amplifikaciji i ovoj kutiji, pa tako Focus XD 400 sa lakocom silazi do neverovatno dubokih 29 hz, sto je nedostizno i za kutije daleko vecih dimenzija drugih proizvodjaca. Kao i kod manjeg modela, i ovde imate elegatan displej na kome mozete da ocitavate trenutnu snagu sa kojom radite. Promena izvora i jacine se vrsi pomocu elegantnog daljinca koji se isporucuje uz zvucnike. Focus XD 400 je namenjen zahtevnijoj klijenteli koja ce moci da iskoristi izuzetne karakteristike i vrhunski zvuk ovog, po svemu, izuzetnog modela.

Princip kutije Bass Reflex (pozadi)
Zvučničke jednice Woofer: 17 cm MSP, 17 cm MSP, Tweeter 28 mm soft dome
Snaga Woofer Amplifier Power: 150w, Midrange Amplifier Power: 150 W, Tweeter Amplifier Power: 150 W
Rezne frekvencije skretnice (300), 2500 Hz
Težina 18,5 kg
Frekventni opseg 29 Hz - 24 Khz
Konekcije
Digital Audio In: RCA 75 ohm Coax, up to 24/192
Analog Audio In: RCA
Digital Audio Out: RCA 75 ohm Coax (To other speaker)
Wireless In: Up to 24 bit 96 kHz
Napajanje: IEC C14
Dimenzije 980 x 198 x 307 mm
XD 600

Focus XD 600

Ova velika podnostojeca kutija, pored dva nova Esotec + basa od 18cm, ima dodatni Esotec srednjetonac 15W38 iz Dynaudijeve legendarne serije koja omogucava vrhunsku reprodukciju u najvaznijem (srednjetonskom podrucju) uz veliku disperziju zvuka, sto je bitno poboljsanje u odnosu i na najkvalitetnije dvosistemske modele. Cak cetiri vrhunska pojacala od 150W ili ukupno 600W po zvucniku, daju Vam neverovatne mogucnosti cime se kvalitet reprodukcije, podize stepenik vise pa ove lepotane tesko da mogu prevazici i daleko skuplji sistemi. Prelep dizajn i velika zapremina kutije uz odgovarajucu veoma snaznu amplifikaciju, spusta bas na svega 27 Hz sto nije lako postici ni sa kutijama daleko vecih dimenzija i cene sto je jos jedna od velikih prednosti Focus-a XD 600 u odnosu na njegovu konkurenciju. Impresivna dinamika, preciznost i raskos svih detalja cine ovaj zvucnik posebnim a velike mogucnosti podesavanja mu daju dodatni kvalitet cime se njegova upotrebljivost znacajno povecava. Opste karakteristike i mogucnosti su detaljnije opisane u uvodnom delu i vaze za celu seriju.

Focus XD 600 bez sumnje pripada kategoriji vrhunskih Hi-end sistema sa kojima ce vlasnici mocu da uzivaju dugi niz godina, jer narocito za ovaj novac, nece moci da nadju bilo sta slicno. Sigurni smo da ce i u Vasem slucaju to biti ljubav na prvi pogled i ton, pa samo mozemo da Vam cestitamo na pravom izboru.

Princip kutije Zatovrena (sealed)
Zvučničke jednice Woofer: 2x 18 cm MSP, Midrange 14 cm MSP, Tweeter 28 mm soft dome
Snaga Woofer Amplifier Power: 2 x 150w, Midrange Amplifier Power: 150 W, Tweeter Amplifier Power: 150 W
Rezne frekvencije skretnice 270, 3100 Hz
Težina 27 kg
Frekventni opseg 20 Hz - 24 Khz
Konekcije
Digital Audio In: RCA 75 ohm Coax, up to 24/192
Analog Audio In: RCA
Digital Audio Out: RCA 75 ohm Coax (To other speaker)
Wireless In: Up to 24 bit 96 kHz
Napajanje: IEC C14
Dimenzije 1095 x 213 x 337 mm
CONNECT

CONNECT

Za bezicno povezivanje Vasih Focus XD zvucnika sa nekim muzickim izvorom, ponudjena je nova i znacajno unapredjena verzija HUB-a po imenu CONNECT. HUB je posluzio kao odlicna osnova, istih je dimenzija i sa identicnim brojem i tipom ulaza ali je njegova tajna sakrivena unutar kutije. Zahvaljujuci znacajnim poboljsanjima, Connect Vam pruza nekoliko bitnih funkcija vise pa je i kvalitet reprodukcije, Focus XD zvucnika, podignut na najvisi nivo.

- Sada mozete koristiti i Wifi (Dnla, Spotify Connect) prenos

- Bezicni prenos je podignut na maksimalni nivo tj. na rezoluciju 24/96 na jednom digitalnom ulazu

- Multi Room mod za istovremeno prenosenje razlicitog signala u vise prostorija uz kvalitet od 16/48

Connect je sada moguce veoma lako upariti preko Bluetooth-a sa A2DP, apt-x i AAC uz potpunu kompatibilnost. Wifi opcije Connect-a daje mogucnost da se integrise Vas kucni network ili smartphone, dok je na optickom i digitalnom ulazu obezbedjena kompatiobilnost na 24/192.

Ova, elegantna kutija, moze da prihvati 3 digitalna ulaza (opticki, USB i koaksijalni) i dva analogna (RCA i mini jack). Svi kablovi za povezivanje izvora i Connect-a su u paketu koji dobijate uz njega. Naravno, kupovinom kvalitetnijih kablova, umesto postojecih, mozete unaprediti i poboljsati zvuk Focus XD sistema, sto Vam i preporucujemo. Ceo sistem je osmisljen tako, da mozete koristiti jedan Connect i emitovati signal u vise soba, a u svakoj sobi posebno birati jedan od mogucih 5 signala.

Postojeci softver je podesen tako , da se Connect automatski ukljucuje i iskljucuje i sam bira onaj ulaz na kome je dolazni signal. Ako su svi ulazi aktivni,daljinskim upravljacem cete moci da izaberete onaj muzicki materijal koji Vam najvise odgovara. I u ovom slucaju se mogu dodati Extender, za povecanje dometa i, za ljubitelje kucnog bioskopa, Link kojim cete povezati Vas SUB i tako uzivati u pravom audio-video dozivljaju.

Dostupni finiši

Focus XD boje


011 301 6230
011 301 6231
Milentija Popovi?a 9
11070 Beograd, Srbija

Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu