Vox Trade uvoznik i distributer za Electrocompaniet

Electrocompaniet Srbija, pojacala

Electrocompaniet – If music really matters

Sa velikim zadovoljstvom Vam predstavljamo poznatu norvešku firmu ELECTROCOMPANIET.

Priča o ELECTROCOMPANIET-u počinje u Oslu 1973. godine kada je gospodin Per Abrahamsen, još tada poznati audio konstruktor, osnovao ovu firmu. Njegov prvi dizajn, sada već legendarno pojačalo AW 25 sa 25 W snage, bilo je projektovano na osnovu novih revolucionarnih rešenja. To je bilo vreme apsolutne vladavine cevnih pojačala, vreme kada su tranzistorska pojačala smatrana neaudiofilskim zbog svog oštrog i neprirodnog zvuka. AW 25 je uneo dramatičan pomak u zvuku tranzistorskih pojačivača i skrenuo pažnju svetske javnosti na rad ELECTROCOMPANIET tima.

Šta je to što odlikuje najnovije proizvode pojačala iz laboratorije ELECTROCOMPANIET-a, a izdvaja je od ostalih? Prva stvar koju ćete uočiti svakako je vrhunski dizajn – prelepe i jasne linije u kombinaciji neuobičajenog crnog akrila i pozlate na metalu.

Ono pravo je ipak unutra, ispod lepe i atraktivne fasade krije se remek delo visoke tehnologije novog veka.

Svi proizvodi ELECTROCOMPANIET-a su ručne izrade, a primenjena je maksimalna stručnost i pažnja. Značajna karakteristika svih EC proizvoda je rad u čistoj „A“ klasi sa DUAL MONO konstrukcijom stereo pojačala i pretpojačala. Rad u „A“ klasi obično podrazumeva značajno grejanje i veliku potrošnju struje, ali ne i kod EC-a. U pojačalu se nalazi „TRACKING NETWORK“ koji velikom brzinom prati jačinu ulaznog signala i aktivira onoliko snage koliko je potrebno. Sva pojačala snage i pretpojačala su „FULL BALANCED“ izvedbe. EC spada u pionire i predvodnike razvoja ove superiorne, ali i skupe tehnologije izrade hi-end pojačala.

Posebno poglavlje čini FTT – „FLOATING TRANSFORMERS TECHNIQUE“ – poseban način izrade i primene (plivajućih) toroidnih transformatora, koji u kombinaciji sa više manjih (10.000 mF) i ekstremno brzih kondenzatora obezbedjuju neograničeno napajanje tranzistora, virtuelno, bez ikakvih promena impendanse u celom zvučnom opsegu.

Izlazna pojačala rade u režimu ekstremno jakih struja (i preko 100A), sa veoma malim izobličenjima (THD < 0,002%) i šumom manjim od 100dB. Ovakve performanse omogućavaju adekvatno napajanje bilo kog postojeceg zvučnika. Sve primenjene inovacije rezultiraju mekim, transparentnim zvukom srednjih i visokih tonova, baš kao kod cevi, i snažnim, autoritativnim basom karakterističnim za „solid state“ elektroniku.

Nemojte lutati, opredelite se za proverene vrednosti.

011 301 6230
011 301 6231
Milentija Popovića 9
11070 Beograd, Srbija

Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu