Vox Trade uvoznik i distributer za Dynaudio Evidence

Dynaudio Srbija

Evidence serija

Godine kompleksnog istaživanja i razvoja su kulminirale u liniji Evidence, sa Evidence Master modelom koga mnogi širom sveta smatraju verovatno najboljim postojećim zvučnikom. Za pravu reprodukciju muzike, bez kompromisa ili za najjače iskustvo u kućnom bioskopu, Evidence linija predstavlja pravo remek delo. Mnoge inovativne tehnologije, kao sto je DDC, su imale svoj debi u Evidence liniji. Dynaudio Evidence Vas dovodi najbliže muzici.

Evidence PDF katalog.

»kliknite na modele za detaljniji prikaz

Evidence Master

Evidence Master

Evidence Master je postavio nove standarde u performansama i dizajnu proizvoda. U modularnoj konstrukciji sa odabranim furnirom od prirodnog drveta i sjajnog klavir laka, četiri bas drajvera, dva srednjetonca i dva "soft-dome" visokotonca su smeštena u vertikalnoj simetričnoj liniji. Vrhunski projektovana skretnica balansira ove drajvere uz primenu Dynaudio DDC tehnologije, umanjuje refleksije sobe i daje neverovatno jedinstvenu i vernu reprodukciju muzike.

Efikasnost (2.83 V/1 m) 92 dB
Nominalna snaga 600 W
Impedansa (nominalna)
Težina 135 kg
Frekventni opseg 27 Hz – 26 kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
240/450 x 2050 x 580
Evidence Platinum

Evidence Platinum

Studija modela Evidence Platinum prvi put je predstavljena javnosti u maju 2012. na minhenskom sajmu. Ekstremno pozitivni komentari strucne javnosti, novinara i publike bili su znak strucnjacima Dynaudia da pripreme sve kako bi ovaj prototip usao u serijsku proizvodnju i zapoceo novu zvucnu eru. Novi Evidence Platinum na najbolji nacin popunjava prazan prostor izmedju legendarnih Temptation i Evidence Master modela, pa je tako odluka menadzmenta fabrike da trzistu ponudi nesto novo i ekstremno dobro, bila na pravom mestu i u pravo vreme. Za izradu novog modela su iskoriscena znanja primenjena na prethodnim vrhunskim Dynaudio modelima kao sto su modeli Evidence Master, Consequence Ultimate edition i Temptation. Za ovaj model razvijen je potpuno novi MSP bas driver 18W75 precnika membrane od 18 cm sa snaznim dvostrukim magnetima. Zahvaljujuci koncepciji paralelnog rada sa cetiri ovakva bas drivera postize se ogroman volumen zvuka i dubina u basu, do cak 28hz +/- 3db ali uz neverovatnu brzinu i preciznost, sto je nemoguce postici klasicnim basom velikog precnika. Da bi najveci deo frekfentnog raspona bio pokriven na najbolji nacin, uzet je Dynaudiev legendarni MSP srednjetonac 15W38 koji je posebno prilagodjen ovim kutijama. Za maksimalnu disperziju tonova i najbolju akustiku primenjena je DDC tehnologija sa dva srednjetonca i jos dva kalotna svilena visokotonca Esotar2. Ova cetiri drivera se nalaze u posebno oblikovanom aluminijumskom bloku koji pored estetskih daje i znacajne prednosti u akustickom smislu. Po misljenju mnogih, najbolji visokotonac na svetu Esotar2 posebno je prilagodjen ovoj kutiji i on zvucnicima daje snazan pecat, cime izdvaja Platinum od njegove daleko skuplje konkurencije. Da bi sve radilo kako treba napravljena je skretnica od posebno biranih najkvalitetnijih komponenata koje su stavljene u cvrst okvir i u poseban deo same kutije, cime je i ona doprinela potpuno prirodnom i cistom zvuku koji mozemo naci samo u prirodi. Zahvaljujuci DDC sistemu prirodan zvuk ovih kutija cete podjednako dobro cuti i u velikim, ali i u manjim sobama sto je njihova ozbiljna prednost. Muzikalnost, neutralnost i ogromna zvucna slika su karakteristike novih zvucnika koje ce oduseviti i najzahtevnije audiofile.

Naravno, itekako se vodilo racuna i o estetskom delu ove po svemu neverovatne kutije. Danski stolari su primenili najkvalitenije furnire i luksuzni klavir lak zahvaljujuci kome se oko potencijalnog kupca prosto vezuje za ova prava umetnicka dela. U ovim kutijama cete naci mnogo finih detalja i genijalnih resenja koja pokazuju sa koliko ljubavi i posvecenosti su izradjeni Platinumi. Na pitanje moze li se naci bolji i kompletniji zvucnik od novog Evidence Platinum tesko je dati odgovor ali se Dynaudio potrudio da ponudi izvanredan odnos kvaliteta i cene pa je nemoguce naci ovaj kvalitet za isti pa cak i dvostruko veci novac. Ovi lepotani su postali klasa za sebe i bice ih tesko prevazici.

Efikasnost 89 dB
Nominalna snaga 550 W
Impedansa (nominalna)
Težina 115 kg
Frekventni opseg 28 Hz – 25 kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
210/390 × 1940 × 510
Evidence Temptation

Evidence Temptation

Evidence Temptation spaja inovativnu Evidence tehnologiju u elegantnom kabinetu. Središnji deo prednjeg panela je izradjen od legure aluminijuma, precizno obradjen na CNC mašinama što je rezultiralo veoma čvrstoj i stabilnoj konstrukciji koja efikasno eliminiše refleksiju zvučnih talasa i svodi ih na minimum. Izvanredna DDC tehnologija umanjuje refleksiju o pod i tavanicu što dodatno omogućava impresivan apsolutno čist, neizobličen i dinamičan zvuk u bilo kojoj sobi.

Efikasnost (2.83 V/1 m) 90 dB
Nominalna snaga 500 W
Impedansa (nominalna)
Težina 113 kg
Frekventni opseg 29 Hz – 25 kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
210/390 x 1933 x 490
Evidence Centar

Evidence Centar

Evidence Centar je razvijen specijalno da bi pružio istinsku impresiju Evidence multikanalne postavke. Primenjujući istu inovativnu tehnologiju, asimetrična konstrukcija kabineta i luksuzna obrada ovog modela predstavlja najviši nivo centralnih zvučnika. Ekskluzivnost tehnologije dovodi do nezaboravnog zvučnog iskustva – razlika izmedju samog slušanja i pravog doživljaja surround muzičkih snimaka i zvučnih efekata.

Efikasnost (2.83 V/1 m) 90 dB
Nominalna snaga 350 W
Impedansa (nominalna)
Težina 55 kg
Frekventni opseg 38 Hz – 23 kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
1222 x 210 x 464

Dostupni finiši

Bordeaux Lacquer Mocca Lacquer Rosewood Lack Black Piano Lacquer Special Veneers on request Special Lacquer on request

011 301 6230
011 301 6231
Milentija Popovića 9
11070 Beograd, Srbija

Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu