Vox Trade uvoznik i distributer za Dynaudio contour

Nova serija CONTOUR

Kada udjete u Dynaudio seriju Contour znajte da ste postali clan veoma ozbiljne lige audiofila. Prvi modeli iz serije Contour su predstavljeni davne 1989 a njihovi naslednici i danas predstavljaju pravi hi-end zvuk. Ova nova serija je rezultat dugogodisnjeg iskustva u proizvodnji drajvera i zvucnika, tacnije receno, ovo je potpuno nova serija koja predstavlja veliki zvucni pomak ka skupljim Dynaudio modelima, ali uz mnogo prihvatljivije cene. Vec na prvi pogled primecujete zaobljene i nezne linije kabineta koje su konstruisane prema konceptu i proracunima firme Finite Elements koju znamo po ispitivanjima i originalnim resenjima u akustici. Za izradu kabineta se koristi medijapan ali tako sto je prednja ploca debljine 26 mm kako bi vibracije koje prenose basovi sto manje uticale na kutiju. Dodatno „ubijanje“ vibracija se omogucava dodavanjem masivne aluminijumske ploce debljine 14 mm na koju se fiksiraju drajveri a koja je cvrsto vezana za prednju plocu sto cini kompaktnu celinu. Akusticki veoma znacajni zadnji zidovi su, takodje od medijapana ali debljine cak 38 mm, cime se „disanje“ kutije i udari zvucnih talasa skoro u potpunosti eliminisu. Na unutrasnje strane kutije su fiksirani specijalni rebrasti damperi koji razbijaju unutrasnje zvucne talase i povecavaju povrsinu cime se bitno popravlja akustika, a samim tim i zvuk.

Drugi korak koji je trebalo napraviti su drajveri koji su posebno projektovani za ovu seriju. Visokotonac je cuveni Dynaudio ESOTAR 2 koji se sada koristi u svim modelima. Ovaj fantasticni visokotonac je, kao i do sada, radjen od svile a premazan je specijalnom supstancom koju DY koristi za svoje najbolje modele. Tu su i potpuno novi bas drajveri 18W55 koji su namenjeni zvucnicima Contour 20, Contour 30 i Contour 25C. Ovaj bas je uradjen po najnovijoj tehnologiji i uz upotrebu specijalnih materijala koji poboljsavaju njegove performanse. U najskupljem zvucniku Contour 60 koriste se dva nova i snazna MSP (Magnezijum Silikat Polimer) bas drajvera precnika 24cm koji omogucavaju izuzetno dubok, brz i precizan bas. Za ovaj model je odabrana jos jedna legenda, Dynaudio membranski srednjetonac 15W38 posebno prilagodjen ovim kutijama. Posebna paznja je posvecena skretnicama koje su uradjenje od najkvalitetnijih materijala koji se mogu naci na svetskom trzistu, kao sto su Mundorfovi kondenzatori itd. Koliko je sve ozbiljno pokazuje i podatak da je za proizvodnju jednog Contour modela potrebno oko 3 nedelje pazljivog rucnog rada uz cak 11 slojeva specijalnog laka ... Vec nakon prvog kontakta sa novom serijom, bicete odusevljeni dizajnom, a zatim potpuno prirodnim, linearnim i pre svega muzikalnim zvukom, sto uz izbor od 5 veoma lepih i atraktivnih boja, predstavlja pravi izbor za sve audiofile. Potpuno je jasno zbog cega slogan serije Contour glasi: „ Close your eayes and see“

Contour PDF katalog.

»kliknite na modele za detaljniji prikaz

Contour S 1.4

Contour S 1.4

Elegantni i tanki kabinet Contoura S 1.4 pruža čvrstu osnovu za napredne tehnologije unutar zvučnika: Snažni Dynaudio bas/srednjetonski drajver i posebno presvučen "soft dome" visokotonac su snažno pričvrsćeni za metalni prednji panel, koji je vezan za drveni kabinet debelim rezonantnim damping materijalom. Kao rezultat, S 1.4 zvuči mnogo stvarnije nego što nagoveštava njegova veličina.

Efikasnost (2.83V/1m) 85 dB
Nominalna snaga 170 W
Impedansa (nominalna)
Težina 12 kg
Frekventni opseg 41 Hz – 25 kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
188 x 400 x 340
Contour 20

Contour 20

Kod ove nove monitorske kutije primenjena su sva inovativna resenja koja imaju i njegova starija braca. Prelep, zaobljen i akusticki superioran dizajn pored estetike garantuje i kvalitetan zvuk. Prednji gril se fiksira pomocu „nevidljivih“ magneta sto predstavlja veoma elegantno resenje. Ali, da bi zvuk bio na nivou Contour serije, tu je ESOTAR 2 visokotonac koji vazi za verovatno najkvalitetniji visokotonac koji mozete naci na svetskom trzistu. Njemu pomaze potpuno nov bas 18W55 koji svojim karakteristikama premasuje dosadasnja resenja. Bas koristi MSP membranu promenjljive debljine, dvostruke magnete i aluminijumski voice-coil sto garantuje brzinu i preciznost reprodukovanog zvuka. Drajvere povezuje vrhunska skretnica, pa je tako dobijeni zvuk cist, precizan i prijatan za dugo slusanje i uzivanje u muzici. Ovom zvucniku je neophodan kvalitetan i odgovarajuci stalak pa je za njega posebno prilagodjen Dynaudio stalak Stand 6 koji se, uz pomoc dodatnog adaptera, fiksira za kutiju pa tako cine kompaktnu celinu. Nemojte da zaboravite da napunite stalak peskom, sacmom i slicnim materijalima, jer cete dobiti jos bolji i raskosniji zvuk. Prelep dizajn, precizan i prirodan zvuk su dovoljno jaki argumentii da i Vi budete ponosni vlasnici ovih monitora.

Efikasnost 86dB (2.83V/ 1m)
Nominalna snaga 180 Watts
Impedansa (nominalna)
Težina 15.5 kg
Frekventni opseg 39Hz – 23kHz (±3dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
215 x 440 x 360mm
Contour 30

Contour 30

Za one koji imaju sobe srednje velicine, logican izbor je Contour 30. Ovo je zaista lepa podnostojeca kutija sa dva MSP basa 18W55 i Esotar2 visokotoncem. Superiorna resenja u izradi kabineta, zaobljen dizajn i vrhunske komponente su i ovde vazne karakteristike sto sve garantuje i vrhunsku reprodukciju.

Primenjeni drajveri su veoma slicni kao u modelu Contour 20, ali su oni ipak pazljivo prilagodjeni ovoj kutiji. Zahvaljujuci izuzetnim karakteristikama basova i Esotar2 visokotonca, primenjena je 2 1/2 sistemska koncepcija s tim sto jedan bas pokriva donje podrucje od 38Hz pa do 300Hz da bi gornji bas nastavio rad od 300Hz do 2200 Hz kada posao preuzima Esotar 2 visokotonac. Ovakav koncept je logican imajuci u vidu velicinu i karakteristike kutije Contour 30. Radi bolje stabilnosti i estetskog efekta kao i kod Contour 60, dodate su veoma lepe i elegantne aluminijumske nozice koje se mogu oslanjati na gumeni prsten ili po zelji na siljak koji se izbacuje okretanjem imbus kljuca koji je u paketu. O kvalitetu zvuka nije potrebno previse govoriti vec opis treba svesti u tri reci: snazno, kontrolisano i fantasticno...

Kao i kod ostalih Contour modela, u ponudi je pet izvanredno lepih furnira, a od toga su 3 prirodna furnira, crni i beli klavir lak, sto sve doprinosi vizuelnom dozivljaju koji se moze nazvati „ljubav na prvi pogled“.

Efikasnost 87dB (2,83V/ 1m)
Nominalna snaga 300 Watts
Impedansa (nominalna)
Težina 34.4 kg
Frekventni opseg 32Hz – 23kHz (±3dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
215 x 1170 x 360mm
Contour 60

Contour 60

Ovo je velika trosistemska podnostojeca bas refleks kutija i Flagship serije Contour. Nov dizajn kutije nikoga ne ostavlja ravnodusnim, sto uz pet prelepih boja cini praznik za Vase oci. Kada skinete ovalnu masku koja se fiksira „nevidljivim“ magnetima, videcete dva velika i snazna MSP basa precnika 24 cm koji omogucavaju veoma niske frekfencije cak do 28hz/ -3db uz osetljivost od 88 db/1m. MSP mebrane su promenljivog preseka sto povecava cvrstinu, a smanjuje njihovu tezinu, cime se smanjuju ukupne inercione mase membrane. Dvostruki veoma snazni magneti, asimetricni „spajder“ i oko 70 % veca pokretljivost membrane garantuju neverovatnu brzinu i preciznost u reprodukciji. Fenomenalni srednjetonac 15W38 je zaduzen za pokrivanje najveceg dela zvucnog spektra uz gotovo neogranicenu horizontalnu i vertikalnu disperziju tonova. Na kraju, tu je jos jedna Dynaudio legenda Esotar2 visokotonac, a audiofili znaju sta to znaci. Sve je to povezano vrhunskom skretnicom koja garantuje tacne prelaze i brzo prenosenje signala bez ikakvih gubitaka.

Ovi novi zvucnici su impresivnog izgleda, jos impresivnijih karakteristika i mogucnosti, sto ih sa pravom stavlja iznad svoje mnogo skuplje konkurencije. Ne treba mnogo gubiti vreme na pricu, jer je vec nakon kratkog slusanja Vas izbor jasan i samo ostaje pitanje izbora boje.

Efikasnost 88dB (2.83V/ 1m)
Nominalna snaga 390 watts
Impedansa (nominalna)
Težina 54.3 kg
Frekventni opseg 28Hz – 23kHz (±3dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
295 x 1355 x 460mm
Contour 25c

Contour 25C

Svi oni koji koji uzivaju u kucnom bioskopu nece propustiti ovaj izuzetni centralni zvucnik kao logican dodatak na ostale Contour zvucnike. Centralni zvucnik daje oko 80% zvuka koji cujemo tokom gledanja filmova pa je jasno zbog cega centralni zvucnik ima tako vazno mesto u Vasem AV sistemu. Kod njega su primenjena slicna resenja kao kod Contour 30, sto znaci da i on radi na 2 1/2 sistemskom konceptu. Basovi su takodje 18W55 , ali posebno prilagodjeni ovom zvucniku sto vazi i za Esotar 2 visokotonac.

Ako zelite idealnog partnera za vase Conture u kucnom bioskopu, to je apsolutno Contour 25C koji ce samo dopuniti Vas postojeci AV sistem i pruziti maksimalno uzivanje u njemu.

Efikasnost 87dB (2.83V/ 1m)
Nominalna snaga 300 Watts
Impedansa (nominalna)
Težina 25.3 kg
Frekventni opseg 35Hz – 23kHz (±3dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
750 x 250 x 396mm

011 301 6230
011 301 6231
Milentija Popovića 9
11070 Beograd, Srbija

Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu