Vox Trade uvoznik i distributer za Dynaudio focus

Dynaudio Srbija

Nova Dynaudio FOCUS serija

Od svog nastanka serija Focus belezi samo nagrade i pohvale kako od strane audio novinara tako i od bezbrojnih zaljubljenika u muziku pa se slobodno moze reci da je ovo najpopularnija i najprodavanija serija iz kuce Dynaudio. Da bi postojece vec veoma uspesne modele ucinili jos boljim uradjene su znacajne izmene na svim poljima. Zvucnici kao i vrhunski muzicki instrumenti zahtevaju upotrebu samo vrunskih materijala i komponetnti da bi mogli da pruze svoj maksimum kako bi slusaoci zaista uzivali u muzici. Upravo zbog toga se svi elementi dizajniraju i proizvode iskljucivo u Dynaudio fabrici Danskoj (Skandeborg ) sto je danas prava retkost. Ovakav pristup omogucava kompaniji punu slobodu u sprovodjenju svojih ideja i tehnologija ali i puno kontrolu gotovih proizvoda u realnim uslovima. Upravo zbog toga je svaki Dynaudio zvucnik izradjen rucno u skladu sa najzahtevnijim aparatom za procenu zvuka a to su ljudske usi. Svi Dynaudio zvucnici su radjeni istom strascu sa kojom se rade i klasicni muzicki instrumenti. To nikada nije najjednostavniji ni najjeftiniji nacin ali ako je cilj proizvesti najbolji zvucnik onda je ovo jedini nacin.

Svi driveri u novim Focusima koji su do sada korisceni pretrpeli su ozbilna poboljsanja, poboljsane su i skretnice koje su prilagodjene boljim driverima a sami kabineti su dodatno ucvrsceni kako bi postali jos „mrtviji“ i otporniji na sve vrste vibracija. Posebno projektovani trapezni oblik kabineta svih Focus zvucnika pored izuzetne estetske atraktivnosti veoma efikasno umanjuju unutrašnje stojeće talase. Sve ovo u kombinaciji nam pruza neobicno živu, dinamičnu i pre svega prirodnu reprodukcija muzike kao nikada pre.

Vazno je napomenuti i pojavu jednog potpuno novog modela FOCUS 340 koji je popunio prazan prostor izmedju Focus-a 260 i Focusa 380 i na najbolji nacin izbalansirao ponudu u razlicitim kategorijama cena. U ponudi je cak 6 prelepih boja (Maple, Rosewood, Wallnut, Black Ash, Black and White sjajni klavir lak) prirodnog furnira koje ce omoguciti lako uklapanje u bilo koji enterijer.

Za seriju Focus se moze reci da kupcima nudi najpovoljniji odnos vrhunskog zvuka i veoma pristupacne cene pa verujemo da ce ova popularna serija biti jos interesantnija ljubiteljima pravog zvuka i trzistu uopste.

»kliknite na modele za detaljniji prikaz

Focus 140

Focus 140

Od prvog odsviranog tona je očigledan izvanredan balans zvuka. On otelotvoruje sve vrline Dynaudio tradicije visokih performansi kompaktnih zvučnika; visoko razvijenu tehnologiju koristeći posebno presvučen "soft dome" visokotonac, snažan bas/srednjetonski drajver, aluminijumsku žicanu zavojnicu, skretnicu prvog reda sa odabranim komponentama i u luksuznoj obradi od prirodnog drveta.

Efikasnost (2.83V/1m) 86 dB
Nominalna snaga >200 W
Impedansa (nominalna)
Težina 8,5 kg
Frekventni opseg 41 Hz–25 kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
203 x 350 x 295
Focus 160

Focus 160

Naslednik popularnog Focus-a 140 je sada bolji i upotrebljiviji pa se zahvaljujuci dosta cvrscoj kutiji i poboljsanim bas driverom sada moze koristiti i u sobama manjih dimenzija. Ukupna zvucna slika je cistija a pozornica veca dok je bas podrucje dublje i bolje definisano. Zahvaljujuci novom ESOTEC + visokotoncu visoki spektar je meksi, leprsaviji i brzi sto ce na radost audiofila u sumi pruziti potpuno uravnotezenu i izrazito neutralnu muzicku prezentaciju. Focus 160 ce potpuno je sigurno predstavljati jedan od najboljih monitorskih zvucnika na svetskom trzistu.

Efikasnost (2.83V/1m) 86 dB
Nominalna snaga >200 W
Impedansa (nominalna)
Težina 8,5 kg
Frekventni opseg 40Hz – 25kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
202 x 350 x 294
Focus 260

Focus 260

Muzika je čista emocija – a Focus 260 može da pobudi ovu emociju sa svojim snažnim, dinamičnim sistemom duplih drajvera. Ova proverena kombinacija podno stojece kutije sa fenomenalnim Esotec + visokotoncem i dva mid/basa od 17 cm visoke klase. Kao i kod predhodnog modela poboljsanja su odradjena na slican nacin. Znacajno cvrsca kutija, bolja skretnica i kvalitetniji driveri dali su zaista sjajan zvuk pa svi oni koji su voleli njegovog predhodnika jos vise ce voleti ovu kutiju. Sada ih mozete koristiti i u manjim sobama bez ikakvih poteskoca i akustickih smetnji. Doradjeni elegantni kabinet sa nezno oborenim ivicama je sada jos lepsi a nove boje mu daju dodatni kvalitet i lako ga uklapaju uz svaki enterijer.

Focus 260 predstavlja vrhunski Hi-fi zvucnik ali ga mozete koristiti i kao prednji par u Vasem kucnom bioskopu.

Efikasnost (2.83V/1m) 87 dB
Nominalna snaga >250 W
Impedansa (nominalna)
Težina 19.1 kg
Frekventni opseg 32Hz – 25kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
202 x 992 x 294
Focus 340

Focus 340

Nova serija je bogatija za ovog lepotana koji ce vec svojom elegantnom pojavom izazvati pravu bujicu emocija. Focus 340 je trosistemska podnostojeca kutija koja je pozicionirana izmedju F 260 i F380 cime je u potpunosti pokrila sve one kupce cije su zelje i mogucnosti bile negde izmedju. I ovde je upotrebljen posebno prilagodjeni Esotec + visokotonac izradjen od najfinije svile kaja je premazana specijalnim lakom kako bi se poboljsale njegove akusticke i kvalitativne osobine. Reprodukcija visokih tonova je neverovatno precizna, brza i prirodna sto znacajno izdvaja ovaj zvucnik od svoje konkurencije. Da bi sto bolje pokrili mozda najvazniji deo tonskog spektra a to je srednjetonsko podrucje upotrebljen je pazljivo odabrani i prilagodjeni srednjetonac od 15cm. Zahvaljujuci njemu zvuk u srednjetonskom podrucju je jos detaljniji i lepsi sto mu daje poseban kvalitet. Dve potpuno nove bas jedinice od 18 cm koriste aluminijumske kalemove na crnom Kapton jezgru koje omogucavaju vrhunske performanse koje nam na kraju daju brz, vrlo dubok i neverovatno definisan bas. Ogromnu podrsku zvucnickim jedinicama daje optimizovana skretnica prvog reda kao i izuzetno lep ali cvrst kabinet sa velikim brojem ojacanja. Impersivna dinamika i preciznost svih detalja cine ovaj zvucnik posebnim.

Focus 340 je pristupacni predstavnik Hi–end kategorije ali ga mozete koristiti i za kucni bioskop najvise klase. Rezultat je jednostavan, neverovatno prirodna i muzikalna reprodukcija i nista vise...

Efikasnost (2.83V/1m) 87 dB
Nominalna snaga >250 W
Impedansa (nominalna)
Težina 23.2 kg
Frekventni opseg 32Hz – 25kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
221 x 1092 x 325
Focus 360

Focus 360

Energija, dubina, detalji su osobine novog Focus 360 zvucnika koji na najbolji nacin ozivljava potpunu zvucnu sliku i predstavlja krunu u nizu Focus modela. Ovaj zvucnik ce Vam omoguciti da cujete najfinije nijanse vokalne reprodukcije ali i punu dinamiku simfonijskog orkestra bas kao kod muzike "in vivo".

Impresivna energija i dinamika je ostvarena zahvaljujuci posebno razvijenim MSP basovima od 20 cm koji su dizajnirani i rade u paru cime je moguca reprodukcija najdubljih tonova sve do 31 Hz. Ogromni dvostruki magneti na bas drajverima pomazu da cak i najnizi tonovi budu reprodukovani izuzetno precizno i tacno uz maksimalnu kontrolu i definiciju.

Srednji spektar je poveren posebno razvijenom MSP srednjetonskom drajveru precnika 15cm sa dvostrukim magnetima i specijalnom aluminijumskom zavojnicom precnika 38 mm. Da bi se dobila bolja i stabilnija reprodukcija srednjeg spektra bez koloracija, srednjetonci su postavljeni u zasebnu komoru cime su potpuno izolovani od uticaja dva snazna basa.

Pravi biser u konstrukciji Focusa 360 predstavlja legendarni ESOTAR 2 visokotonac koji neprikosnoveno stoji u vrhu svetske ponude visokotonaca. Dvostruki i snazni neodmijumski magneti, specijalno obradjena svilena kalota, potpuno akusticki dampirana konstrukcija omogucava eliminisanje svih nepozeljnih vibracija sto kao rezultat pruza neverovatno linearan, detaljan i prirodan ton. Ne treba zaboraviti da se ovaj visokotonac nalazi jos samo u Dynaudijevoj vrhunskoj seriji Confidence sto govori dosta o pretenzijama i kvalitetu Focusa 360.

Kada se na sve to doda i rucno radjena skretnica (6 db/oktavi) i pazljivo birane high-grade komponete za nju logican je i vrhunski rezultat ovog rada, prava high-end kutija FOCUS 360.

Ovaj elegantni podno stojeci zvucnik je uradjen u prelepom prirodnom furniru ciji kabinet je dodatno ucvrscen i ojacan kako bi se eliminisale sve nezeljene vibracije cak i pri veoma glasnoj reprodukciji. Po svom izgledu i kvalitetu zvuka moze se reci da Focus 360 duboku ulazi u grupu zvucnika iz vise i skuplje kategorije pa je potpuno jasno da ce i ovaj model beskompromisnog dizajna iz serije FOCUS biti pravi praznik za usi i oci svakog ozbiljnog audiofila.

Efikasnost (2.83V/1m) 88 dB
Nominalna snaga >300 W
Frekventni opseg 31 Hz–25 kHz (± 3 dB)
Impedansa (nominalna)
Težina 36.1 kg
Frekventni opseg 31 Hz–25 kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
248 x 1240 x 385
Focus 380

Focus 380

Kulminacija serije Focus je prelepi model 380. Za sve one koji imaju vece sobe konstruisan je upravo ovaj fenomenalni Focus 380. Velika i elegantna podnostojeca kutija pruza optimalni balans izmedju visokih, srednjih i najdubljih tonova uz neverovatnu lakocu i muzikalnost. Pravi biser u konstrukciji Focusa 380 predstavlja legendarni ESOTAR 2 visokotonac koji neprikosnoveno stoji u vrhu svetske ponude visokotonaca. Dvostruki i snazni neodmijumski magneti, specijalno obradjena svilena kalota, potpuno akusticki dampirana konstrukcija omogucava eliminisanje svih nepozeljnih vibracija sto kao rezultat pruza neverovatno linearan, detaljan i prirodan ton. Ne treba zaboraviti da se ovaj visokotonac nalazi jos samo u Dynaudijevoj vrhunskoj seriji Confidence sto govori dosta o pretenzijama i kvalitetu Focusa 380. Sredinu pokrivaju sjani 15W38 iz serije Esotec a tu su i dva mocna basa od 20 cm koji se brinu za reprodukciju najnizih frekfencija. Bogat u najfinijim detaljima, otvoren i precizan u srednjim a snazan i kao granit cvrst bas su karakteristike koje krase ovaj po svemu fenomenalni zvucnik. Optimizovana skretnica sastavljena od najkvalitetnijih elemenata pomaze da driveri daju svoj maksimum. Ovaj elegantni podno stojeci zvucnik je uradjen u prelepom prirodnom furniru u sest boja ciji kabinet je dodatno ucvrscen i ojacan kako bi se eliminisale sve nezeljene vibracije cak i pri veoma glasnoj reprodukciji.

Nije bitno koju vrstu muzike volite i kako cete je slusati, tiho ili glasno kvalitet je tu sto znaci da cete beskrajno uzivati u Vasoj omiljenoj muzici. Ove mocne lepotane mozete koristiti podjednako uspesno u Vasem hi-end sistemu ali i kucnom bioskopu najvise kategorije. Po svom izgledu i kvalitetu zvuka moze se reci da Focus 380 duboku ulazi u grupu zvucnika iz daleko vise i skuplje kategorije pa je potpuno jasno da ce i ovaj model beskompromisnog dizajna iz serije FOCUS biti pravi praznik za usi i oci svakog ozbiljnog audiofila.

Efikasnost (2.83V/1m) 89 dB
Nominalna snaga >300 W
Impedansa (nominalna)
Težina 34 kg
Frekventni opseg 30Hz – 25kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
246 x 1222 x 385
Focus 210c

Focus 210C

Za ljubitelje kucnog bioskopa ovo je neobicno vazna komponeta koju moramo postovati. Centralni zvučnik je podjednako važan kao i prednji zvučnici da bi se obezbedio pravi surround balans zvuka. Focus 210 C je posebno dizajniran da bi se lako uklopio u tonski balans svih Focus modela, koristeći soft dome visokotonac istog kvaliteta, snažne bas/srednjetonske drajvere, naprednu tehnologiju skretnice i najfiniji furnir u sest boja u prirodnom drvetu. Magnetna izolacija omogućava neometano pozicioniranje blizu klasicnih televizora.

Efikasnost (2.83V/1m) 88 dB
Nominalna snaga >250 W
Impedansa (nominalna)
Težina 13.3 kg
Frekventni opseg 40Hz – 25kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
640 x 173 x 285

»raspoložive završne obrade u finom prirodnom furniru

finish

»raspoložive završne obrade za novi Focus (furnir/lak)

finish

Uz Focus 110A pored 4 standardne boje uz doplatu idu i: 1) high gloss white lacquer 2) piano black lacquer ( Katalog boja pdf )


011 301 6230
011 301 6231
Milentija Popovića 9
11070 Beograd, Srbija

Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu