Vox Trade uvoznik i distributer za Meridian audio

Meridian audio Srbija

Meridian audio - Higher Fidelity

Da li znate ko je napravio prvi audiofilski CD plejer? U pravu su jedino oni koji Vam potvrde da je to bio MERIDIAN. I zaista, prvi CD plejer koji se pojavio 1984. na svetskom tržistu je bio, sada već legendarni, MERIDIAN MCD. Od tada, ova firma zauzima “presto” u digitalnim konfiguracijama i predstavlja neprikosnovenog lidera u ovoj oblasti. Pre petnaest godina Meridian predstavlja prvi DSP (Digital Signal Processing) zvučnik, cime se upotpunjuje drevna veza izmedju studija i Vaše sobe. Istražujući i unapredjujući zvuk primenjen na filmu, Meridianov istraživački tim je ubrzo razvio MLP (Meridian Lossless Packing) tehnologiju. Ovi napori su nagradjeni kada je MLP osvojio priznanje za “lossless compression” DVD Audio standard od strane vodećih svetskih audio eksperata – značajno dostignuće za bilo koju audio kompaniju. Danas, MLP čini srž ne samo DVD Audio i Dual Disc-a, vec i sve značajnijeg dela medija visoke definicije, HD-DVD i Blu-Ray diska...

Zapravo, sve je počelo kada su se Allen Bothroyd i Bob Stuart prvi put susreli u Kembridzu. Bilo im je kristalno jasno da ih deli ista strast i filozofija dizajna audio opreme, te su stoga 1977. godine osnovali Meridian. Od tada, njihov dizajn za Meridian Audio je dobio mnoge pohvale, dobivši pored ostalih i prestižnu nagradu “Design Council Award for Outstanding British Products” čak tri puta za redom što se nikada ranije nije desilo.

Poslednja G serija, 800.4 DVD, jubilarni 808 CD plejer, 861.4 Procesor i DSP zvučnici predstavljaju kulminaciju svih ovih dostignuća. Bobova strast za muzikom igra najveću ulogu u njegovoj želji da zauvek održi kvalitet originalnog snimka. Jedan koncept je posebno inspirisao Allena Boothroyda, Boba Stuarta i Meridian kao kompaniju – od samog starta, a on je vrlo jednostavan: uživanje u muzici, ali i u filmskim ostvarenjima.

Meridianov cilj je da Vam omogući jos više uzivanja u filmovima koje gledate i da dobijete više od muzike koju slušate. Čak je i nagradjivani izgled i stil Meridianovih “Lifestyle technology” komponenti dizajniran tako da oplemene vaše okruženje.

Od kompaktnog stereo sistema do lične postavke kućnog bioskopa, poruka je ista. Kada slušate muziku na Meridian sistemu, ona Vas vodi bliže muzici i izvodjaču. “Mi reprodukujemo sve zvučne tragove koji Vam pomažu u stvaranju slike. Pomažemo Vam da ponovo stvorite prostor u kome je delo izvodjeno, bilo da je to svetski poznata koncertna dvorana ili virtualni prostor stvoren u rok studiju”. Svaka nijansa i detalj je jasan – čujete ih na višem nivou, a Vi više uživate u muzici. Dodajte sliku zvuku, i efekat je jos naglašeniji. Meridian DVD plejeri, video procesori i projektori prikazuju filmske slike u živim bojama sa kristalnom čistoćom. Slike su toliko živopisne da Vas nesvesno uvlače u sebe dok ih gledate na ekranu. Jednostavno rečeno, vise uživate u filmu. Meridian Vas vodi bliže izvodjenju: bliže srcu umetnosti. Meridianov sistem je vrhunsko zadovoljstvo života, koje obogaćuje Vas život i dušu.

Meridian sistemi često premašuju i originalno izvodjenje – filmovi nikada nisu zvučali tako dobro. Sada, kao ekskluzivni proizvodjač, distributer i koautor Faroudja video proizvoda, Meridian Vam daje sliku koja će se podudarati sa zvukom.

Ali tehnologija nije ništa više do sredstva kojim se stiže do cilja – a u slučaju Meridiana, cilj je uživanje koje zaslužuje Vas način života.

011 301 6230
011 301 6231
Milentija Popovića 9
11070 Beograd, Srbija

Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu