Vox Trade uvoznik i distributer za Dynaudio Sappehire

Jubilarni modeli

Jedan od najpoznatijih i najstarijih proizvodjača zvučnika na svetu je, svakako, renomirani danski DYNAUDIO. Firmu je osnovao gospodin Wilfried Ehrenholz davne 1977. u gradiću Skandenborgu. Imajuci u vidu ovako dugu istoriju dizajneri i rukovodstvo Dynaudia su obelezavali znacajne godisnjice, specijalnim-jubilarnim modelima pa se treba setiti fenomenalnih zvucnika kao sto su Special One, Craft, Contour 1.3 SE, Special 25, Saphire i Conequence UE koji su ostavili ogroman trag u istoriji proizvodnje vrhunskih zvucnika. Trzistu su posebno bili interesantni monitorski modeli koji su i danas, izuzetno popularni kod audiofila sirom sveta...


»kliknite na modele za detaljniji prikaz

Special 40

Special 40

Za 40 godina postojanja, Dinaudio tim se odlucio za monitorski dizajn koji, uz upotrebu najkvalitetnijih komponenata i resenja, nudi vrhunski zvucnik koji po svom izgledu i kvalitetu u potpunosti odgovara nivou ovog velikog jubileja.

Posebno prilagodjeni, cuveni visokotonac Esotar2 krasi ove zvucnike i omogucava im izuzetno sirok i potpuno linearan frekventni raspon sto se moze cuti vec nakon prvih odsviranih tonova. Svilena kalota visokotonca premazana je specijalnim lakom koji se koristi samo kod njihovih naskupljih modela. Tu je i ultra snazan sendvic neodymium magneta, voice coil namotan od posebne vrste aluminijuma, a sve to je hladjeno fero fluidom kako bi ovaj visokotonac radio brzo, hirurski precizno i prirodno u cemu su u potpunosti uspeli. Zahvaljujuci ovim resenjima, postize se neverovatna linearnost koja ide u dubinu sve do 1.000 Hz sto je zapravo podrucje gornjih srednjih tonova, cime se lako uklapa u rad “bas” jedinice sa kojom cini neraskidivu celinu. Obilje detalja i ogromna zvucna slika odusevice Vas i podsetiti na zvuk njegove skuplje brace iz Confidence serije.

Bas 17W75 top serije Esotec je pazljivo projektovan i poboljsan elementima koji su se tako dobro pokazali kod bas jedinica primenjenih u novoj Contour seriji pa mozemo reci da je ovo trenutno najbolji Dynaudio bas iz serije 17W75. Da bi se postigla potpuna linearnost i brzina, korisceni su najkvalitetniji materijali sto uz MSP (Magnesium Silicate Polymer) membranu izradjenu iz jednog komada, omogucava veoma lak i precizan rad, cak do 4.000 Hz, sto znaci da ce i srednji tonovi biti odsvirani na najbolji moguci nacin. “Bas” jedinice pokrecu dvostruki neodymiumski magneti koji garantuju veliku brzinu i preciznost u radu, uz ogroman volumen zvuka, neverovatan za relativno skromne dimenzije ovih zvucnika.

Posebna paznja je posvecena skretnici prvog reda koju cine pazljivo birane vrhunske komponente a koje se mogu naci na svetskom trzistu. Frekventni raspon se krece u granicama od 41Hz – 23kHz +/-3 dB uz osetljivost od 86 dB, dok je maksimalna predvidjena snaga pojacala 200W, sto znaci da ce se ovi zvucnici lako uklopiti uz sva kvalitetnija pojacala.

Dizaneri su se ovoga puta odlucili za atraktivnu, ali i skupocenu “sendvic” tehnologiju slaganja furnira, koja daje poseban pecat ovim prelepim zvucnicima. Da bi i vizuelno privukli Vasu paznju, primenjene su dve nove zaista lepe boje, Grey i Red Birch i to u luksuznom high-gloss finisu. Koja boja furnira ce biti Vas favorit, odlucite sami, ali oko zvuka nece biti nikakvih sumnji, zavolecete jubilarni Special 40 svim srcem.

Efikasnost 86dB (2.83V / 1m)
Nominalna snaga >200W
Impedansa (nominalna)
Težina 8.1kg
Frekventni opseg 41Hz – 23kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
198 x 360 x 307mm
Consequence Ultimate Edition

Consequence
Ultimate Edition

Jedan od prvih vrhunskih zvucnika koje je Dynaudio napravio je bio, sada moze se reci legendarni model, Consequence. Te davne 1984. godine je nastala ova zvezda iz produkcije firme Dynaudio koja je izradjena po, tada, najvisim dostignucima tehnike i vrhunskog kvaliteta, i u luksuznom kabinetu. Ovakav neprikosnoveni dizajn je omogucio kontinualnu prodaju i zainteresovanost kupaca za proteklih 25 godina zivota, a imajuci u vidu i njegov prelepi izgled i odgovarajucu cenu moze se reci da je preko 2600 pari prodatih kutija cifra vredna svakog postovanja. Ali, nove tehnologije i materijali cine svoje pa su inzenjeri i rukovodstvo Dynaudia odlucili da ovu legendu osavremene i udahnu joj novi zivot kako bi i nova pokolenja mogla istinski da uzivaju u ovom glamuroznom lepotanu koji je nazvan Consequence Ultimate Edition.

Prvobitna ideja i Compound koncepcija, koja se pokazala tako uspesna u prethodniku je zadrzana, ali su svi drajveri potpuno novi i predstavljaju apsolutno savrsenstvo danasnje najmodernije tehnologije. Ugradjeni drajveri omogucavaju izuzetnu linearnost od najnizih i neverovatnih 17 Hz pa do ekstremnih 30.000 Hz +/- 3dB sto ovaj zvucnik stavlja u sam vrh kvaliteta, bez obzira na cenu. Ugradjeni Compound Bass System je zapravo glavni “krivac” za ovako dubok, cvrst i prirodan bas koji se zaista retko srece. Nova je i 5-way skretnica prvog reda dok se za interno ozicenje koriste ekskluzivni OCOS kablovi koji jos vise doprinose boljem i prirodnijem zvuku. Moze se reci da su danski majstori i ovoga puta napravili pravo remek delo koje ce i po dizajnu i kvalitetu rucne izrade ostaviti dubok trag. U ponudi su dva izuzetno luksuzna finisa kutije koje ce se lako uklopiti u odgovarajuci klasicni (rosewood/gold) ili moderni dizajn (wenge/silver) enterijera i postati umetnicko delo za sebe u Vasem okruzenju.

Ukupan rezultat svih inovacija i potpuno nov dizajn kabineta su rezultovali vizuelnim zadovoljstvom i apsolutnom muzickom prezentacijom koja nas priblizava onome cemu audiofili uvek teze, a to je prirodan i krajnje muzikalan zvuk.

Ako uzmemo u obzir i njegov prelep i glamurozan spoljasnji izgled duboko verujemo da ce nova zvezda na Dynaudijevom nebu sjati jos duze i snaznije od njegovog legendarnog prethodnika.

Efikasnost (2.83 V/1 m) 85 dB
Nominalna snaga >400 W
Impedansa (nominalna)
Težina 114 kg
Frekventni opseg 20 Hz – 30 kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
430 x 1330 x 630
Dynaudio Sapphire

Sapphire

Kada dragu osobu želite da obradujete proslavljajući 30 godina zajednistva, onda je prva asocijacija neki dragulj. Nakon 30 godina uspešnog rada DYNAUDIO je audiofilima širom sveta poklonio pravi dragulj u vidu prelepog zvučnika koji je nazvan SAPPHIRE. Ovaj prelepi kamen je svoju zamenu našao u novom Dynaudio zvučniku koji će biti pravi reprezent ovog našeg značajnog jubileja.

Krase ga ravne drvene forme i površine koje, gledajući ih iz različitih uglova, neobično podsećaju na izgled dragog kamena. Danski majstori su opet napravili svoje umetnicko delo u vidu ovog, po svemu, izuzetnog zvučnika. Njegove površine su obradjene u satenskom sjaju koji dodatno daje posebnu težinu vizuelnom doživljaju ovog zvučnika. Izabrani furnir je tzv. ” ptičji javor ”, ali u četiri različite boje, što će Vas sigurno baciti na slatke muke oko izbora one najlepše...

Izboru komponenti za ovu kutiju je posvećena posebna pažnja, te su visokotonac i srednjetonac preuzeti iz kategorije najboljih tj. iz EVIDENCE serije, dok je bas specijalno razvijen i prilagodjen skretnici i ostalim drajverima.

Reprodukovana muzika je snažna i puna dinamike, detalja i svega onoga što možemo čuti samo na koncertu, dakle prava kutija za najprobirljivije, a možda ste to upravo Vi...

Efikasnost (2.83 V/1 m) 88 dB
Nominalna snaga 300 W
Impedansa (nominalna)
Težina 40 kg
Frekventni opseg 30 Hz – 25 kHz (± 3 dB)
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
330 x 1350 x 325
Dynaudio Sapphire katalog
Special 25

Special 25

Dvadeset pet godina Dynaudio iskustva je kulminiralo u jubilarnom modelu Special Twenty Five. Ovo remek delo za audiofile je zbir najbolje Dynaudio tehnologije, kao što je legendarni Esotar2 visokotonac, Evidence bas/srednjetonski drajver sa aluminijumskom livenom korpom, aluminijumska zavojnica na Kapton osnovi kao i sofisticirana dvoslojna skretnica. Rezultat je uzbudljivo i emotivno iskustvo u slušanju.

Efikasnost (2.83 V/1 m) 88 dB
Nominalna snaga 200 W
Impedansa (nominalna)
Težina 13 kg
Dimenzije
(Š x V x D u mm)
222 x 423 x 349

011 301 6230
011 301 6231
Milentija Popovića 9
11070 Beograd, Srbija

Pogledaj naše fotografije na instagramu