Vox Trade distributer za Fujitsu

Fujitsu Srbija, plasmavision

Plasmavision. Pure visual excellence

fujitsu plazma televizori

Prva asocijacija na pomen firme FUJITSU su poznati lap top računari koji se rade u saradnji sa firmom Siemens. Asocijacija je na mestu jer je FUJITSU od svog nastanka davne 1935. godine bio i ostao predvodnik u tehnološkim inovacijama naročito kada govorimo o video, kompjuterskim, telekomunikacionim sistemima, poluprovodnicima i raznim elektonskim uredjajima. Ne smemo da zaboravimo ni činjenicu da je FUJITSU 1954. godine na tržište izbacio i prvi komercijalni računar što je u to vreme predstavljalo pravu revoluciju u upotrebi kompjutera.

Medjutim, postoji i druga oblast u kojoj je firma FUJITSU pravo čudo i neprikosnoveni lider u ovoj vrsti tehnologije, a to su plazma televizori.

Sve veći zahtevi i probirljivija klijentela je u duhu novih trendova želela da uz kućni bioskop uključi i TV sa velikim ekranom. To je doduše bilo moguće ali je postojeća CRT tehnologija, koja koristi staru dobru katodnu cev imala i jednu veliku manu, a to je okolnost da je dubina ovakvog televizora bila gotovo jednaka širini ekrana. Dakle, bilo je potrebno smisliti novu tehnologiju koja će zadovoljiti do tada suprotne i nepomirljive zahteve, veliki ekran i malu dubinu panela.

Prvi eksperimenti sa plazmom koja predstavlja četvrto moguće stanje materije su započeti 1960. godine u laboratorijama firme FUJITSU. Njihov dugogodišnji istrazivački i naučni rad je 1993. godine krunisan svečanom promocijom prvog PDP full color panela od 21”. Nova tehnologija je u to vreme svakako imala i svojih nedostataka, pre svega visoku cenu, ali i dosta prednosti koje su i bile glavni podsticaj naučnicima i inženjerima iz laboratorija firme FUJITSU da nastave sa radom na usavršavanju plazma tehnologije. Ubrzo, 1996. godine FUJITSU je svetskom tržištu predstavio plazma telvizor sa, za to vreme, fantastičnom veličinom dijagonale TV-a od 42”. Pojava ovog panela je izazvala pravu eksploziju na svetskom tržištu čime je započeta nova era u proizvodnji visokokvalitetnih televizora i monitora. Veliki ekran je neminovno nosio sa sobom i uslov da slika bude što preciznija i bolja pa su ispitivanja stručnjaka iz Fujitsu-a doveli do prave revolucije, a to je HDTV tj. televizija visoke definicije. Prvi pravi HDTV Fujitsu je lansirao na svetsko tržište 1999. čime je započeto potpuno novo i revolucionarno poglavlje u oblasti videa, koje se po značaju može meriti sa pojavom prvog crno-belog TV-a davne 1926. Promocijom (2001.god) i primenom novog AVM procesora Fujitsu plazme su dramatično dobile na kvalitetu čime su značajno odskočile od svoje konkurencije. Već sledece 2002. FUJITSU je predstavio prvi “HD ready” plazma panel čije su karakteristike i dizajn bili glavni “krivci” zbog čega je FUJITSU dobio prestižni EMMY AWARD za razvoj u istraživanju plazma tehnologije.

Broj nagrada koje je FUJITSU dobio za inovacije, vrhunski kvalitet slike i izrade je ogroman, stoga ih na ovom mestu nećemo nabrajati ali treba reći da sve te nagrade u potpunosti opravdavaju i na najbolji način objašnjavaju slogan firme FUJITSU * The FIRST * The BEST * The ORIGINAL.

Fujitsu danas nudi veliki broj plazma TV-a i monitora razlicitih dijagonala od 42”,50”, 55” i 63” koji će ispuniti i najsuptilnije želje najzahtevnijih ljubitelja vrhunske slike i zvuka. Fujitsu plazma televizori po svemu pripadaju najkvalitetnijoj kategoriji, pa ih shodno tome možete naći samo u ekskluzivnim i specijalizovanim prodavnicama audio i video opreme.

Da bi pojasnili cestu zabunu koju plasiraju prodavci jeftinih LCD televizora sta je bolje LCD ili Plazma grupa proizvodjaca je izvrsila uporedno testiranje kvaliteta televizora ove dve tehnoliogije iz istog cenovnog razreda. Kao sto se i ocekivalo rezultati su nedvosmisleno pokazali apsolutnu superiornost Plazma tehnologije sto je detaljno opisano na web adresi plasma-lcd-facts a izabrani naslov "Mi ne kazemo da je plazma bolja, to ste Vi rekli" potvrdjuje od ranije poznate cinjenice.

Kada bi se pronalazač crno–bele televizije gospodin John Logie Baird danas odlučivao za plazma TV to bi sigurno bio FUJITSU.


011 301 6230
011 301 6231
Milentija Popovića 9
11070 Beograd, Srbija

Priključi se da nas ima više

Pogledaj naše fotografije na instagramu